jeugd 15+

Kami Garcia

height=Onbreekbaar
Deel een van de serie 'Het Legioen'
Kami Garcia

Nadat de zeventienjarige Kennedy Waters haar woedende kat Elvis van een kerkhof heeft geplukt en plotsklap oog in oog met een spookverschijning stond, slaapt ze allesbehalve goed. Heeft ze echt een geest gezien? En waarom was Elvis zo kwaad? Hij heeft haar flink gekrabd. Kennedy’s moeder schrok flink toen ze de bloederige strepen op de armen van haar dochter zag en heeft de zere huid met een grote hoeveelheid verband omwikkeld.

Tijd om over de geestverschijning na te denken heeft Kennedy niet. Haar beste vriendin Elle wil dat Kennedy haar naar de bioscoop vergezelt en accepteert de uitvluchten van de vermoeide Kennedy niet. Wanneer Kennedy na het filmavondje thuiskomt, is het huis in duisternis gehuld. Vreemd, haar lieve moeder blijft immers altijd voor haar op. Is er soms een stroomstoring? En dan is er een allesoverheersend gevoel van angst die nog eens versterkt wordt door de ijzige kou die in het huis hangt. Kennedy strompelt naar boven, naar haar moeders slaapkamer en daar is dan eindelijk haar moeder. Het duurt even voor Kennedy beseft wat ze ziet. Haar moeder ligt op bed, Elvis ligt bovenop haar. Kennedy’s moeder zal nooit meer wakker worden. Terwijl Kennedy genoot van een avondje uit stopte het hart van haar moeder met kloppen.

Omdat Kennedy minderjarig is, biedt een tante aan haar in huis te nemen. Kennedy kent haar helemaal niet en besluit daarom dat ze liever naar een internaat gaat. Bij haar vader wonen is geen optie want Kennedy weet niet waar hij is. Jaren geleden liet hij zijn gezin in de steek. Kennedy logeert bij Elle maar de avond voor ze naar het internaat vertrekt, besluit ze dat ze graag nog één nacht in haar ouderlijk huis door wil brengen. Die nacht verandert alles voorgoed.

Kennedy valt in slaap in het huis dat eens haar thuis was. Ze slaapt onrustig en wordt geplaagd door nare dromen. En dan is het ineens of ze stikt. Ze voelt een ijzige kou en een zware druk op haar borst. Het is Elvis. Op het moment dat de paniek toeslaat stormen twee jongens de kamer binnen. Ze schieten op Elvis waarna de longen van Kennedy weer vol lucht stromen. En dan ziet Kennedy opnieuw de geest van de begraafplaats. In haar eigen kamer. Wat is er aan de hand? En wie zijn de woest aantrekkelijke tweelingbroers die zojuist op haar geliefde kat hebben geschoten?

De volgende uren gaan in een waas voorbij. Een klopgeest vernietigt het huis van Kennedy en Kennedy zelf slaat met de twee jongens, Jared en Lukas Lockhart, op de vlucht. Ze brengen haar naar een oud pand waar Kennedy kennismaakt met Priest en Alara. Volgens hen is het Legioen nu compleet. Kennedy begrijpt er niks van en dat veroorzaakt de nodige verwarring. Heeft haar moeder haar niet getraind voor dit moment? Weet Kennedy dan niet dat haar moeder lid van het Legioen was en dat Kennedy haar plaats nu ingenomen heeft?

Wat volgt is een enerverend verhaal vol kwade geesten en liefdesperikelen. Het Legioen blijkt de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige demon Andras. Niet alleen Kennedy’s moeder is gestorven, ook de andere vier leden van het Legioen lieten een maand geleden het leven. Het nieuwe Legioen bestaat uit Jared, Lukas, Priest, Alara en Kennedy. Kennedy begrijpt nauwelijks wat haar overkomt en ze begeeft ze onvoorbereid in levensgevaarlijke situaties. Kennedy heeft voor het eerst in haar leven het gevoel ergens bij te horen. Toch is ze ook onzeker: waarom heeft ze geen gave zoals de rest van de Legioenleden? En waarom heeft ze het speciale merkteken nog niet gekregen? Het Legioen moet een bijzonder wapen opsporen. De onderdelen van het wapen zijn zorgvuldig verstopt en worden door wraakgeesten bewaakt.

Ik heb genoten van dit spannende en mysterieuze verhaal. Het leest als een trein. De tweelingbroers zijn allebei gecharmeerd van Kennedy wat voor de nodige onderlinge spanning zorgt. Helemaal origineel is dat niet maar het maakt niet uit: de liefdesperikelen passen perfect bij het meeslepende verhaal. Het boek eindigt explosief en verrassend. Ik zou het liefst vandaag nog het tweede deel van deze reeks lezen!

ISBN 9789048820412 | paperback |240 pagina's | Moon| juni 2014
Vertaald door Willeke Lempens
Vanaf 15 jaar

© Annemarie, 27 juli 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

altOnbreekbaar
Deel een van de serie 'Het Legioen'
Kami Garcia


‘Als je niet beter wist, leken het net vier doodgewone tieners, die onderweg naar school nog even waren gestopt voor een kop koffie. De jongen van wie niemand wat wist, omdat hij niemand dichterbij liet komen; het jeugdige genie, dat drie klassen had overgeslagen en nog steeds bij wiskunde alle antwoorden wist; het meisje met wie alle jongens uit wilden, maar dat niemand durfde te vragen; en de aardige jongen die je buurjongen zou kunnen zijn, als hij niet zoveel geheimen had. Ik wist dat al die dingen op hen van toepassing waren... én geen enkele.
Zij maakten deel uit van een groter geheel.
Toen ze daar door de glazen deur kwamen, stelde ik me voor het eerst voor dat ik daar zelf ook bij hoorde.’


Kennedy Waters, zeventien jaar, woont met haar moeder ergens in een Amerikaanse stad, gaat naar school en heeft een goede vriendin. En een kat. Ze heeft twee talenten: ze kan heel goed tekenen en heeft een fotografisch geheugen. Ze leidt een heel normaal leven.
Maar als Kennedy haar moeder dood op bed vindt, is dat leven ruw verstoord. Denkt ze dan al niets vermoedend.
Nu ze alleen is, heeft ze twee keuzes: naar een tante die ze helemaal niet kent, of naar een internaat om haar school af te maken. Ze kiest voor het laatste en pakt haar spullen.

Dan neemt haar leven een totaal onverwachte wending: niks, tante, niks internaat, maar op pad met de tweeling Lukas en Jared, die ze nog nooit van haar leven heeft gezien. Een onbekende tweeling die haar leven redt, al begrijp Kennedy er niets van. Een geest die haar wil doden? Huh? Hoe? Wat? Waarom? De jongens nemen haar mee naar de anderen: Alara en Priest.
Zij hoort daar niet bij, vindt ze, maar de anderen willen haar er wel bij hebben, en ach: ze heeft niets om naar terug te gaan. Er is geen verleden meer.


En dan is er niets meer normaal. Zoals haar moeder en haar oma voor haar is Kennedy deel van een groep van vijf leden die ‘het Legioen’ vormt. Zij strijden tegen de duivel, die hen het leven zuur maakt met zijn demonen. Ieder van hen heeft geheimzinnige magische wapens, ongekende krachten, of andere talenten om in te zetten. Maar of ze Andras de baas kunnen?
Natuurlijk zijn er in het groepje ook andere krachten werkzaam. We hebben het hier over jong-volwassenen, die elkaar niet kennen maar wel samen moeten werken. Liefde en  jaloezie gaan een rol spelen, en ze moeten heel erg opletten dat het niet hun aandacht afleidt van de werkelijke uitdaging.
Ook al verlopen bepaalde dingen wel heel erg vlotjes, het is een erg spannend verhaal, dat je niet zomaar weglegt. Ok, je moet wel fantastische verzinsels kunnen weg slikken, maar die zijn erg leuk gevonden en spannend.


Kami Garcia (Washington, 1972) schreef samen met Margaret Stohl de internationale bestseller Beautiful Creatures. Onbreekbaar is haar eerste soloroman en het eerste deel in de Legioen-serie.


ISBN 9789048820412 | paperback |240 pagina's |Uitgeverij Moon| juni 2014
Vertaald uit het Engels door Willeke Lempens Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 4 juli 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER