jeugd 15+

Rob Baetens

Zwanger van verlangen
Rob Baetens


‘Een buitenstaander zou je eerder zwaar gestoord noemen. De buitenwereld gelooft niet in, excuseer de uitdrukking, die teletijdshit en eindeloze reïncarnatie.’


Dillans studiebegeleider maakt zich zorgen om haar pupil. Hij is bovenmatig intelligent, maar ook hoogsensitief. En hij verwaarloost zijn schoolwerk vanwege een in haar ogen eigenaardige missie:


‘Die Caitlin waarover je vertelt, waar is ze nu?’
‘Dat weet ik niet. Dat ben ik aan het uitzoeken.’


Dat de vrouw hem niet onmiddellijk naar een psychiater doorverwijst is best wel eigenaardig, want Dillan vertelt haar dat hij een soort telepathisch contact heeft met die Caitlin, over de eeuwen heen. Het meisje is zijn soulmate. Hij weet zeker dat ze op hem wacht, dat het voorbestemd is dat ze elkaar weer vinden. Maar zij leefde 450 jaar eerder, in de Schotse Hooglanden. En hij bevindt zich in Vlaanderen, in het hier en nu.
Zelfs al ga je mee in de gedachtegang van Dillan, dan zijn er vele vragen: hoe werkt dit? Hoe kan hij contact hebben met dat meisje?
En ook: waarom is het contact toen verbroken? Wat is er met Caitlin gebeurd?


En dan lukt het de jongen om contact te krijgen met Caitlin. Ze herbeleven in gedeeltes - de 'verbinding’ wordt verstoord of zelfs verbroken -  de gebeurtenissen in de Schotse Hooglanden, ruim vierhonderd jaar geleden. Zo lezen we hoe de twee jonge mensen uit elkaar raakten, en de verdere avonturen die zij beleefden.
Dillan wil behalve zijn geliefde terugvinden ook wraak op degene die de breuk veroorzaakt heeft.


In het heden ontmoet hij een ander meisje, Isa, dat hem wil verleiden. Zal hij aan haar avances toegeven? Tenslotte is hij een normale puber, hetgeen al gebleken is uit de spirituele scenes waarin Dillan en Caitlin elkaars lichaam verkenden.
Zullen de geliefden elkaar terugvinden? En hoe dan?


In feite is het een echte tienerroman, alleen moet de lezer wel mee in de spirituele belevingen van de twee jongeren. Als je met beide benen op de grond staat en hier geen woord van gelooft, dan zul je moeite hebben met het verhaal. Temeer omdat de tijdlijnen nogal verweven zijn. Er wordt niet duidelijk aangegeven wie waar wanneer is, al is het wel duidelijk in het verhaal.
Dan is er ook nog een zweem geschiedenis, met de beschrijving van de tijdgeest in de zeventiende eeuw.
Voor de liefhebber.


ISBN 9789083140445 | Paperback | 247 pagina's | Uitgeverij PhoenixBooks | juni 2021
Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 30 augustus  2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER