jeugd 15+

Ashley Elston

Dit is ons verhaal
Ashley Elston


In de hoogste klas van een openbare highschool in een klein stadje in Louisiana kent iedereen elkaar. Ook de vier jongemannen die op een dag schouder aan schouder de school inlopen.


Iedereen weet dat ze geschorst zijn op de particuliere school waar ze op zaten.
Iedereen weet dat ze eigenlijk met z’n vijven waren.
Iedereen weet dat een van deze vier de vijfde vermoord heeft.


Maar niemand weet wat er die ochtend in River Point gebeurd is, behalve de moordenaar. Wat algemeen bekend is:
De vijf jongens, Shep, Logan, Henry, John Michael en Grant gingen de ochtend na een wilde feestpartij jagen op het terrein van John Michaels familie, zoals ze zo vaak deden. Ze hoorden een schot, renden naar de plek, en zagen Grant op de grond liggen. Dood. Vermoord met de Remington, die ze allemaal hadden vastgehouden. Maar op eentje na weten ze niet wie er het dodelijke schot mee heeft gelost. De jongens zwijgen, ze houden vast aan één verhaal: ‘Dit is ons verhaal…’


Hun invloedrijke vaders weten dat de officier van justitie zal doen wat zij willen, en ze willen de zaak zo snel mogelijk de wereld uit, zonder een veroordeling.
De officier geeft de zaak aan zijn assistent.


En daar ontmoeten we Kate, de ik-verteller. Zij zit in hetzelfde jaar als de jongens, en had nog niet lang voor zijn dood een soort relatie gekregen met Grant. Het was alleen nog maar een chatcontact, maar het klikte en ze zouden elkaar snel ontmoeten. Tot ze hem zag lopen met een ander.
Boos liet ze hem weten dat ze niet naar het feest zou komen. En nu is hij dood.


Omdat Kate een bijbaantje heeft bij de assistent-officier van justitie zit ze boven op de zaak. Ze weet meer dan anderen. Bovendien is zij fervent fotograaf en wordt ze nogal eens naar activiteiten gestuurd om daar foto’s te maken. Dat ze dan ook foto’s maakt van mensen op plaatsen waar ze eigenlijk niets te zoeken heeft, weet alleen haar vriendin Reagan, die ook op het bureau van justitie werkt.
Laverend tussen school en werk doet Kate haar best uit te zoeken wat er gebeurd is. Als ze ontdekt dat mensen niet altijd zijn wie ze lijken te zijn, staat haar eigen leven ook op zijn kop. Alles is anders.


Intussen weet de lezer door de korte stukjes tussen het verhaal van Kate door dat degene die het geweer vasthield toen Grant stierf, ook niet gek is. Hij heeft Kate in de gaten en ze vormt een bedreiging. Maar we hebben geen idee wie de onbekende schrijver is. Een van de jongens? Of toch nog een buitenstaander? Alles kan.
Dit boeiende verhaal heeft maar één nadeel: er komen heel veel namen in voor, het duurt even voor je weet waar iedereen thuishoort. Maar dan zit je al zo in het verhaal dat je gespannen verder leest.


Het gevaar voor Kate groeit, en dan is ze ook nog verwikkeld in een romantische relatie met een van hen. Is dat nu wel verstandig? De enige die een beetje weet wat ze allemaal uitspookt is haar vriendin, maar die kan zeggen wat ze wil. Kate luistert niet, zoals dat nu eenmaal gebeurt als de liefde in het spel is. Maar de dader ziet wat ze doet, en is vast van plan haar de mond te snoeren.
De spanning stijgt.
En de ontknoping is absoluut zeer verrassend.


Een heerlijk boek! Het maakt nieuwsgierig naar andere boeken van Ashley Elston.

Ashley Elston studeerde Liberal Arts aan de Louisiana State University. Voordat ze zich toelegde op het schrijven, werkte ze als bruiloftsfotograaf. Ashley woont in Louisiana met haar man en drie zoons.


ISBN 9789000373444 | Paperback | 320 pagina's | Uitgeverij van Goor | juli 2020

© Marjo, 23 september 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER