jeugd 15+

Patrick van Rhijn

http://patrickvanrhijn.nl/

 

Big Sister Live
Patrick van Rhijn

De achttienjarige Bambi heeft net haar havodiploma gehaald maar toch lacht het leven haar niet toe. Het eens zo gelukkige gezinnetje waar ze deel van uitmaakte bestaat niet meer. Haar lieve zusje Yasmine is overleden en vader is met de noorderzon vertrokken. Ze woont bij haar zwaar verbitterde moeder. De sfeer in huis is allesbehalve warm. Meestal is Bambi alleen thuis want haar moeder maakt lange werkdagen. Ze voelt zich eenzaam en mist haar vader en zusje enorm.

Tijdens een jolige avond vol drank en lol heeft vriendin Franka een nieuwtje. Ze heeft via internet van een kennis een geheime link toegestuurd gekregen over een nieuw televisieprogramma. Het is een reality-programma en het heet Big Sister Live. De winnaar zal er met een inkomen van twintigduizend euro per maand vandoor gaan. Overmoedig door de drank geeft Bambi zich op en stuurt een vrij pikante foto mee. Ze wordt uitgenodigd om in het diepste geheim een auditie bij te wonen en na een geslaagde voordracht mag ze haar intrek gaan nemen in het Big Sister huis. Ze zal op een onbekende locatie  vijftig dagen doorbrengen met nog zeven andere meiden. Er wordt zeer geheimzinnig gedaan, ze mag niemand vertellen dat ze meedoet en ze wordt geblinddoekt naar het huis gebracht. Bambi vindt het allemaal heel spannend en heeft zin in de periode die aan gaat breken.

Eenmaal in het huis slaat het avontuur vrijwel onmiddellijk om in een regelrechte nachtmerrie. De deelneemsters blijken onder valse voorwendselen het huis ingelokt te zijn. Bambi moet deelnemen aan pikante opdrachten die ze veel te ver vindt gaan en probeert zich hiertegen te verzetten. Dat had ze beter niet kunnen doen. De sfeer wordt steeds grimmiger. Bambi zit in de problemen, kan het huis niet verlaten en loopt zelfs gevaar. Het is maar de vraag of ze ongeschonden uit dit “avontuur” zal komen.

Dit boek gaat over jonge, kwetsbare meisjes die geronseld worden voor de seksindustrie. Deze meisjes vallen ten prooi aan keiharde, meedogenloze mensen en verdwijnen op een dag spoorloos. Wie niet meewerkt wordt mishandeld, verkracht en soms zelfs vermoord. De auteur schetst in dit boek een afschuwelijke situatie waarin deze meisjes kunnen belanden. Dit ijzingwekkend spannende boek heb ik in één ruk uitgelezen. Het is een prima geschreven thriller met een flinke dosis spanning. Het verhaal is goed opgebouwd, leest als een trein en laat de lezer niet meer los. Ook geeft de auteur goed weer hoe het komt dat Bambi in deze situatie is beland, haar personage is met veel diepgang uitgewerkt. Dit eerste uitstapje van Patrick van Rhijn naar het young adult genre is zeer geslaagd te noemen. Ik ben benieuwd wat hij nog meer in petto heeft.

ISBN 9789049924447| Paperback |  160 pagina's| Pimento  | november 2011
Vanaf 15 jaar

© Annemarie, 24 januari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER