jeugd 15+

Mirjam Mous

http://mirjammous.nl

 

altHet Eos-project
Mirjam Mous


Mink is op de vlucht. Een schuilplek heeft hij al wel gevonden maar hij zal toch iets moeten eten en hij waagt zich naar de supermarkt. En daar hangt een aanplakbiljet. Met zijn gezicht erop. En meteen als hij het ziet hangen, ziet de caissière dat ook dat degene die op het aanplakbiljet staat in levende lijve voor haar neus staat, en zij slaat alarm. Opnieuw moet Mink rennen.


Terug in de tijd. Twee jaar. Op vakantiepark De Zonneheuvel, waar de opa van Mink woont, ontmoet de dan veertienjarige Mink een meisje: Jools. Ze raken bevriend, Jools vindt het prachtig dat Mink goochelaar wil worden. Eigenlijk is hij dat al een beetje. Maar als ze voor school een meeloopdag moeten regelen om er een verslag van te schrijven, blijkt het niet mogelijk te zijn om bij een goochelaar een stage te doen. Ja dag, mijn trucjes afkijken zeker! Tenslotte mag hij een dag mee met Herman van Romondt, journalist bij het plaatselijk dagblad, de oom van Jools. Bijster interessant vindt hij het niet, maar op die dag blijkt wel de basis gelegd te worden voor een spannend en gevaarlijk avontuur. Een paar dagen later vindt Mink oom Herman in het water. Hij is dood. Een ongeluk, zegt de politie. Maar er klopt van alles niet, en Mink gaat met zijn vriend Sebas en Jools op onderzoek uit.


Terwijl de jongelui op zoektocht zijn, wordt ook verteld wat Herman allemaal meegemaakt heeft. Wat is het wat hij ontdekt heeft, en waarom moest hij dood? Er blijkt een schimmig spelletje gespeeld te worden en als de mensen die daar achter zitten op het spoor komen van Mink en Jools, zijn ook zij hun leven niet meer zeker. Want er staat heel veel op het spel!


Superspannend en intrigerend. De lijntjes ontwikkelen zich langzaam, waardoor je geduld moet hebben. Maar dat heb je natuurlijk niet en dan zit er niets anders op dan dit boek in één ruk uit te lezen! Zelfs al weet je al vanaf de eerste hoofdstukken wat de gevolgen zijn, het waarom blijft duister.
Mirjam Mous bewijst maar weer eens dat ze een goede thrillerschrijfster is!


ISBN 9789000354627 | hardcover | 304 pagina's | Van Goor | juli 2017
Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 23 november 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER