jeugd 15+

Sean Olin

altWicked games
Sean Olin


In het eerste schooljaar  op de Christopher Columbus High School in Dream Point leren Lilah en Carter elkaar kennen. Hun afspraakjes leiden tot een belofte. Carter kerft het in een bankje:
‘Lilah en Carter’ staat er. En hij zegt erbij, zoals verliefde pubers dat in hun onbezonnen overmoed doen: ‘voor altijd’.


Vier jaar lang vormen ze het perfecte stelletje, de woorden staan nog steeds duidelijk leesbaar in het hout van het bankje, maar langzaam is er iets binnengeslopen in hun relatie dat het allemaal niet meer zo soepel maakt. Lila is een fanatiek zwemster en kan niet tegen haar verlies. Toen ze een jaar eerder verslagen werd door Melissa die ze beschouwde als een vriendin, kreeg ze een woedeaanval. Melissa werd zwartgemaakt, de coach deugde niet, de school was fout. Ze ging zover dat ze uit het team werd gezet. Sindsdien gaat het niet goed met haar en moet ze antidepressiva slikken.


Carter weet dat ze die niet wil slikken en houdt haar goed in de gaten. Dat benauwt Lilah en ze misdraagt zich op het laatste schoolfeest.
Als ze door andere meisjes naar huis wordt gebracht, verlaat Carter even het feestgedruis. Een meisje spreekt hem aan, Jules, een meisje dat bij het groepje new-ageaddicte, wietrokende artistiekelingen hoort, en toneel speelt. Tot zijn verbazing klikt het uitstekend tussen hen, maar wat er dan onvermijdelijk gebeurt, zet heel zijn leven op zijn kop. En niet alleen het zijne, ook dat van Lilah, die niet gek is, en bovendien wantrouwend genoeg om bijvoorbeeld Carters mobiel eens goed te bekijken.


Als Jules en Carter met elkaar blijven omgaan, begint de ellende. ‘Hoe ver zou jij gaan om te beschermen wat van jou is?’ staat er op de omslag. Het is maar de vraag of een mens ooit je bezit kan zijn, maar Lilah denkt van wel. En zo komt het dat ook het leven van Jules verziekt raakt. Lilah zoekt hulp en vindt die bij de ex van Jules. Er gebeuren zeer vervelende dingen als Jules niet reageert op ‘een goed gesprek’.
Het stalken, bedreigen, beledigen en nog meer wordt steeds erger, de dreiging slaat om en reëel levensgevaarlijke situaties.
Hoe komen ze hier uit?


Een verhaal dat begint al een min of meer gewone tienerroman mondt uit in een heuse thriller met een zeer verrassende wending aan het eind.
Het vertelperspectief wisselt, we kennen als lezer de belevingswereld van alle drie de tieners, hun twijfels, hun zekerheden en hun reacties op wat er allemaal gebeurt.
Liefde is gevaarlijk... het is inderdaad een sexy thriller.
De Amerikaan Sean Olin mag het spits afbijten in een nieuwe serie ‘sexy thrillers’. Het is me niet helemaal duidelijk of hij ook de andere boeken gaat schrijven, maar als ze zijn als deze dan zullen tieners er van smullen.


ISBN 9789022330241|paperback|300 pagina's|Uitgeverij Manteau Jeugd| augustus 2014
Vertaald uit het Engels door Sandra C. Hessels Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 22 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER