jeugd 15+

Kerstin Gier

altHet derde boek der dromen
Derde en laatste deel uit de serie Silber
Kerstin Gier


Bij de vorige delen - waarbij het aan te bevelen is die eerst te lezen - schreef ik: hoe leuk zou het zijn als je als dromer de macht had jezelf te veranderen in wat je maar wil?  Dat idee gaat toch wel een beetje wankelen als je dit derde deel leest. Er gebeuren namelijk heel akelige dingen als iemand zo machtig en sterk wordt dat hij (of zij) mensen ’s nachts bepaalde opdrachten kan geven die de dromer overdag uitvoert, alsof hij/zij slaapwandelt. En waarom? Wraak? Macht? Zeg het maar. Het kan ook nog zijn dat Anabel gelijk heeft en dat er een demon in het spel is.


Met Henry, het vriendje, Grayson en zowaar haar jonge zusje Mia moet Liv voorkomen dat de dingen danig uit de hand lopen. Dat is de hoofdopdracht: de dreiging uitschakelen.
Voor Liv persoonlijk is er nog het probleem Henry. Gaat het echt iets worden tussen hen, en hoe moet ze daar mee omgaan? Ze ontmoet hem ’s nacht, in de droomwereld, maar ook overdag, en soms gaat dat niet helemaal zoals ze gedacht had. En dan maakt ze een grote fout: ze liegt tegen hem. De twijfel slaat toe naarmate ze elkaar beter leren kennen: moet ze haar leugen opbiechten? Of proberen daar onder uit te komen? Het levert bizarre dromen op!


En dan is er nog de kwestie van de bruiloft. In deel twee heeft de moeder van Liv en Mia ja gezegd tegen Ernst bij wie ze al inwonen. Maar de moeder van Ernst is nogal een snob en zij wil een groots feest. Liv weet wel dat haar moeder daar helemaal geen zin in heeft, maar kunnen zij tegen ‘Moker’ zoals ze schoonmoeder noemen, op? 


En er gaat iets vreselijks gebeuren, wat het huishouden danig op zijn kop gaat zetten. Het zal gedaan zijn met de lekkere koekjes en taarten..
Het is dus helemaal niet gek dat Liv het allemaal niet meer zo ziet zitten. Nooit eens een fatsoenlijke nachtrust, en overdag al die heisa. En ze moet ook nog naar school, waar iedereen die ze ’s nachts ontmoet ook rondloopt.  En waar Secrecy, de geheimzinnige schrijver van het nieuwsblog van de school, steeds weer allerlei geheimen ontdekt.  


En dus moet er in dit derde en laatste deel heel wart afgerond worden, hetgeen Kerstin Gier prima doet. Zij schrijft vol humor en spanning zodat je haar de enkele losse eindjes vergeeft. Met deze combinatie van fantasy en chicklit is het wederom smullen geblazen!


ISBN 9789020679199 | Paperback | 304 pagina's | Uitgeverij Blossom Books | januari 2017
Vertaald uit het Engels door Merel Leene | Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 22 februari 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

alt Het tweede boek der dromen
Deel 2 uit de serie Silber
Kerstin Gier


Binnen een paar alinea’s ben je weer helemaal terug in de wereld van Liv, die in het eerste deel van deze serie met haar jongere zusje Mia en haar moeder ingetrokken is bij Ernest.
Hun moeder en Ernest hebben het goed samen, en waarom, denken ze, zouden hun kinderen het niet met elkaar kunnen vinden? Met Grayson, de ene helft van de zeventienjarige tweeling lukt het wel, maar Florence vindt net als haar grootmoeder, die de bijnaam Moker krijgt in dit boek, dat Liv en Mia indringers zijn. Net als hun moeder en de Duitse Lottie, die al jaren voor hen zorgt.


Eigenlijk heeft Liv in de wereld waarin ze wakker is het al druk genoeg. Op school heeft ze namelijk ook te maken met de tweeling, en met de vrienden van Grayson: Henry en Arthur. Liv is een beetje verliefd geworden op Henry. Hetgeen meteen breeduit wordt gemeten in het roddelblad van de school, geschreven door ene Secrecy. Zouden we er achter komen wie dat is? Hoe krijgt hij of zij zoveel informatie over iedereen?


Maar hoe druk ze het ook heeft: in haar dromen is het nog drukker! Ook daar loopt ze Grayson en zijn vrienden tegen het lijf. En ze ontmoet er iemand die erg goed is in de droomkunst. Liv wordt ook steeds beter. Ze moet wel, want niet alleen voor haar zelf dreigt er gevaar: ook haar zusje…
Maar vaak is ze onzeker wie nu eigenlijk aan haar kant staat en voor wie ze op haar hoede moet zijn. Zelfs van Henry is ze niet zeker.


Het is je reinste fantasy, al die avonturen in je dromen. Maar hoe leuk zou het zijn als je werkelijk deuren vond in je dromen, waardoor je in een gang komt, met nog meer deuren. Waar achter iedere deur een droom is van iemand anders. Deuren die al of niet op een speciale manier beveiligd worden. En hoe leuk zou het niet zijn als je als dromer de macht had jezelf te veranderen in wat je maar wil? En niet alleen jezelf, want tenslotte blijf je de baas over je eigen droom, dus ook de andere kun je veranderen. Als je de kracht hebt tenminste.


Jezelf bewust zijn van je dromen is al heel wat, maar er ook nog invloed op uit kunnen oefenen?Ik kan het niet.. maar daarom zijn de boeken van Kerstin Gier zo leuk: Liv en haar vrienden – en vijanden - kunnen het namelijk wel..
In de normale wereld is Liv een gewone tiener met normale tienerzorgen – school, thuissituatie en jongens. Een lekker boek voor jonge meiden dus.


ISBN 9789020679182 | Paperback | 352 pagina's | Uitgeverij Blossom Books | november 2014
Vertaald uit het Duits door Merel Leene | Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 31 januari 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

altHet eerste boek der dromen
Deel 1 uit de serie Silber
Kerstin Gier

Olivia Gertrude Silber - zeg maar Liv - 15 jaar oud, is net weer verhuisd, de zoveelste keer. Met hun trouwe nanny Lottie wonen Liv, haar moeder en zusje Mia (13 jaar) nu in Londen. Haar moeder heeft daar een man leren kennen, wiens huis groot genoeg is. Maar hij, Ernest, heeft ook twee kinderen: Grayson en Florence, een 18-jarige tweeling. De zusjes hebben natuurlijk niets te zeggen, dus ze passen zich maar weer aan. Liv ontdekt al snel dat ze het wel naar zin zal hebben.


Op school - De Frognal Academy -  leert zij de vrienden van Grayson kennen. Mooie, populaire jongens. Jasper, Henry, Arthur en Livs stiefbroer zullen een grote rol in haar leven gaan spelen. Maar het vreemde is, dat gebeurt niet alleen overdag, op school, maar ook ’s nachts, in haar dromen. En nog vreemder: het gebeurt regelmatig dat wat zij droomt ook gedroomd wordt door een of meer van de jongens! Voor ze precies door heeft wat hier aan de hand is, is Liv al tot over haar oren verwikkeld in geheimzinnige zaakjes. Wat willen de jongens van haar? Wie is Anabel en wat voert zij in haar schild?


In deze fantasy-achtige young adult gebeuren fascinerende dingen. Er zitten zeker griezelelementen is, maar dat verhindert niet dat het verhaal je meesleept, en dat je meer wilt. Natuurlijk is er ook een romantisch tintje en zijn de jongeren ook met serieuzere dingen bezig. Het schoolleven bijvoorbeeld. Daar is nog een geheim, een dat Mia koste wat kost wil oplossen: er verschijnt een schoolblog, dat ondertekend wordt door ene Secrecy. Hoe kan het dat die persoon zoveel weet? Wie is hij of zij?


Kerstin de Gier schreef eerder de fantasytrilogie ‘Eindeloos verliefd’. Ook al zo lekker om te lezen.


ISBN  9789020679311| paperback| 336 pagina's | Uitgeverij Blossom Books  | oktober 2015
Uit het Duits vertaald door Merel Leene | Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 4 januari 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Smaragdgroen
Deel drie uit de trilogie Eindeloos verliefd
Kerstin Gier

Derde en laatste deel uit de serie ‘Eindeloos verliefd’. Gwendolyn Shepherd heeft zich er bij neergelegd dat zij in plaats van haar nichtje Charlotte het tijdreisgen geërfd blijkt te hebben. Wat moeilijker te verteren is, is dat haar metgezel bij het reizen, de knappe Gideon, haar bedrogen schijnt te hebben. Hoorde ze immers niet de graaf zeggen dat hij zijn rol zo goed speelde en haar helemaal ingepakt had? Nou, mooi niet. Ze verbergt haar liefdesverdriet en met de hulp van haar vriendin Lesley slaagt ze daar aardig in. Als ze bovendien het geheim van haar grootvader weet op te lossen, ook met Lesleys hulp, en dat van haar familie en de waterspuwergeest Xemerius, besluit ze zelf het probleem op te lossen waar ze voor zijn komen te staan in de eerdere delen. Maar dat gaat allemaal niet zo gemakkelijk. Er blijken nog meer dingen verborgen gehouden te worden, en met dat tijdreizen kan natuurlijk van alles gebeuren.


Dit derde deel is opnieuw meeslepend: het doet er weinig toe dat je van te voren al wel weet dat het eind goed al goed zal zijn – zo’n boek is het immers! -, de verwikkelingen zijn zodanig dat je je geen moment verveelt. Dit was een heerlijke trilogie. ‘Voor bakvissen’ staat ergens. Nou, daar voeg ik me dan maar even bij…
Zo’n tijdreisgen levert genoeg stof om nog meer boeken er mee te vullen, maar helaas. Niet met Gwen en Lesley in de hoofddrol.


ISBN 9789020679052 | Hardcover | 472 pagina's | Blossom Books | februari 2012
Vertaald uit het Duits door Merel Leene Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 9 september 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Pagina 1 van 2

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>