jeugd 15+

Rudie Verbunt

Combitickets
Rudie Verbunt


Het is het eindexamenjaar, de tijd van feesten!
Maar helaas, dit gaat geen leuke zomer worden. Dat weet Jules zeker. Thijs, haar vriendje heeft het uitgemaakt en haar beste vriendin, Jessie praat niet meer met haar.


Jules heeft een baantje, ze staat in de afwaskeuken van een restaurant. Daar werkt Ilse ook. Zij is psycholoog. Nou ja, bijna dan. In ieder geval helpt ze Jules met haar verdriet door haar mee te nemen naar een danstent. Eigenlijk mag Jules daar niet naar binnen, maar Ilse kènt mensen.


‘En daar stonden we dan. In de Studio. Overal flitsende lichtjes en spiegels en vooral heel veel mooie meisjes die hun handen in de lucht staken en gilden.’


Jules drinkt veel te veel, maar Ilse is er voor haar. Het is beter om die Thijs te vergeten zegt ze, maar dat vindt Jules heel moeilijk.
En Jessie die doet net of ze haar wil helpen, maar intussen!
Is Jessie wel haar beste vriendin?
Die sleept haar mee naar een festival, waar ze naar de getver zullen gaan: zuipen en dansen, drugs en harde muziek. En daar ontdekt Jules dingen over haar vriendin die haar niet erg aanstaan.
Maar dat ene idee van haar is wel goed: Thijs zit in een gitaarband. Maar zij kunnen ook instrumenten bespelen. Dus wat gaan ze doen? Beter worden dan de band van Thijs!


Een verhaal over liefdesverdriet  en wat je daartegen kunt doen. Over vriendschap en verraad. En dat tegen een achtergrond waarvan je als ouders hoopt dat je kinderen er niet in verzeild raken: seks, drugs en drank. Precies wat die jongeren juist wèl willen doen!


Het verhaal is geschreven in superkorte hoofdstukken. Dat leest vlot. Het zal jongeren, vooral meiden, wel aanspreken gezien het onderwerp, maar ook vanwege het gebruik van jongerentaal.
Een lekker tussendoor boek voor op het strand, zeker als je van plan bent om ’s avonds ook lekker uit je dak te gaan.

Rudie Verbunt is schrijver, taalexpert en docent Nederlands.

ISBN 9789044847833 | Hardcover | 240 pagina's | Uitgeverij Clavis | maart 2023 | Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 2 juni 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER