jeugd 15+

Dieuwertje Boeren & Linda van de Pol

altAlleen als je durft
Dieuwertje Boeren & Linda van de Pol


Een twaalftal korte verhalen met wisselende intensiteit. De hoofdpersonen zijn veelal jongeren, middelbare scholieren.


Het eerste verhaal is meteen een schot in de roos. Laura, Margje en Paul spelen met het Ouijabord en tot hun verbijstering krijgen ze een reactie. Het glas beweegt over het bord en de geesten maken zich bekend. Het zijn twee kinderen, die zich bepaald niet gedragen als geesten. Hun antwoorden komen supersnel. Maar het gesprek krijgt een onheilspellend verloop.


Het tweede verhaal draait om twee jongens. De een maakt filmpjes, de ander zet ze op internet. Maar ineens ziet de filmende jongen dat er een vreemde figuur op zijn filmpjes staat! En die schijnt iets duidelijk te willen maken.


Net als bij het verhaal over de jongen met epilepsie laten de twee schrijfsters zien dat ze het talent bezitten waarmee ze van een dagelijkse situatie iets bizars te maken.


Er is een minder origineel verhaal over een oppas en ook het verhaal over de opgraving is eerder verteld. Toch zijn het stuk voor stuk leuke spannende verhalen. Horror? Griezelig is het wel, en dat is al leuk genoeg! Hoogstens van het verhaal waarin enkele scholieren Truth or Dare spelen en hiermee toch echt te ver gaan. Dat is een akelig en griezelig verhaal, alleen al omdat het ook realistisch is. Maar dat zijn de beste griezelverhalen toch?


De schrijfsters hebben een vlotte manier van schijven, recht toe recht aan, ze gebruiken geen fratsen en overdrijven niet omwille van het effect. De jongeren voor wie dit bedoeld is, kunnen lekker griezelen.


ISBN 9789025113872 | paperback | 128 pagina's | Holland | september 2017

© Marjo, 24 november 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER