jeugd 15+

Pittacus Lore

altDe kracht van zes
Pittacus Lore

De kracht van zes is het vervolg op het spannende verhaal Ik ben nummer vier. In Ik ben nummer vier heeft de lezer kennis gemaakt met John Smith -  alias Vier - die geen gewone jongen blijkt te zijn. Samen met acht andere kinderen is hij een aantal jaar geleden met zijn Cêpaan Henri van zijn thuisplaneet Loriën naar de aarde gevlucht. Op de aarde hebben de kinderen zich met hun Cêpanen verspreid om zich verborgen te houden voor de Mogadoren, een vijand die hun thuisplaneet heeft verwoest. De taak van de Cêpanen is om de kinderen op te voeden, te beschermen en ze te leren omgaan met hun speciale krachten. Deze krachten heten Erfgaven. Aan het eind van het eerste boek hebben de Mogadoren John gevonden en een spoor van verwoesting achtergelaten. John –inmiddels een tiener - is ontsnapt maar Henri is samen met nog een aantal andere mensen gedood. John wordt verdacht van de moorden en is samen met beste vriend Sam op de vlucht geslagen. Ze worden vergezeld door Zes.

Zes is een bijzonder mooi meisje om te zien en zowel John als Sam zijn gecharmeerd van haar. Ze heeft een goede training achter de rug en John kan veel van haar leren. John heeft een vriendin en snapt niet hoe het kan dat hij gevoelens voor twee meisjes tegelijk koestert. Henri vertelde hem altijd dat inwoners van Loriën maar eenmaal in hun leven verliefd worden. De twee vrienden vinden het moeilijk dat ze allebei hetzelfde meisje leuk vinden. Wat vindt Zes er eigenlijk zelf van?

Het verhaal van John en Zes wordt afgewisseld met het verhaal van Marina. Zij woont niet zoals nummer Vier en nummer Zes in Amerika maar in Spanje. Marina is nummer Zeven. Marina woont met haar Cêpaan Adelina in een weeshuis. Adelina heeft zich zo goed aan het aardse leven aangepast dat ze hun ware identiteit ontkent. Marina moet haar Erfgaven in het geniep leren beheersen. Ze kan uitstekend zien in het donker, onder water ademen en voorwerpen verplaatsen door middel van telekinese. Ze heeft nog een andere Erfgave maar daar is ze zich nog niet van bewust. Het verhaal van John Smith en het feit dat hij gezocht wordt wegens moord is wereldwijd in het nieuws geweest en Marina vermoed dat John een van hen is. Ze weet niet welk nummer hij is. Wel weet ze dat hij niet nummer Een, Twee of Drie kan zijn want die zijn door de Mogadoren gedood. Ze weet dit omdat ze drie littekens heeft. Een voor elk van de gedode jongeren. Ze kunnen alleen op volgorde gedood worden dus voorlopig is het leven van Marina veilig. Maar de Mogadoren zouden haar wél gevangen kunnen nemen en kunnen doden zodra de nummers voor haar zijn omgebracht.

Naarmate de jongeren opgroeien worden ze steeds sterker. De Mogadoren zetten alles op alles om ze te vinden en ze verkeren dan ook voortdurend in groot gevaar. Het wordt tijd om elkaar op te zoeken en hun krachten te bundelen. Maar hoe moeten ze elkaar vinden?

Dit verhaal staat bol van de gevechten en gewelddadige buitenaardse wezens. Gelukkig zijn er ook lieve wezens zoals de Chimaera. Een Chimaera is een dier dat andere vormen aan kan nemen. De Beagle van John blijkt ook een Chimaera te zijn. En dat is reuze handig want als hij de gedaante van een vogel aanneemt, kan hij de omgeving verkennen en als paard kan hij gewonden vervoeren.

Het verhaal is niet bijzonder origineel maar het is heel pakkend geschreven. Het verhaal van Vier en Zes wordt steeds op een heel spannend moment afgewisseld met dat van Zeven. Het is niet zozeer de inhoud maar wel de stijl van het verhaal dat het zo aantrekkelijk om te lezen maakt.

De reeks heeft een eigen website. Het derde deel in de serie heet De opkomst van negen. De kracht van zes eindigt op een spannend moment en ik ben dan ook heel benieuwd hoe het verder gaat.

ISBN 9789022999448 | paperback |278 pagina's| A.W. Bruna Uitgevers | november 2011
Vertaald door Jolanda te Lindert
Vanaf 15 jaar

© Annemarie, 29 januari 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER