jeugd 15+

George Lester

Boy Queen
George Lester


Robin Cooper heeft een droom: hij wil het theater in: dansen, zingen en wat daar allemaal bij komt. Helaas: steeds weer wijzen de toneelopleidingen hem af. Maar als hij zijn examen heeft gehaald en deze scholen niet open staan voor hem: wat moet hij dan? Naar de universiteit, zoals zijn vrienden doen, dat wil hij niet.
Hij raakt steeds dieper in de put. Er is ook nog de kwestie van zijn Geheime Vriendje. Robin is al lang uit de kast, hetgeen gelukkig geaccepteerd wordt door zijn moeder en vrienden. Maar Connor, zijn vriend dus, durft niet uit de kast te komen, en dat is een probleem.
Alles moet stiekem.


Op zijn achttiende verjaardag hebben zijn vrienden – niet Connor – een verrassing voor hem: In een naburig stadje gaan ze een dragshow bezoeken: Dragcellence. En Robin kijkt zijn ogen uit: dit wil hij ook! (De term 'drag' is de informele benaming van het dragen van kleding van het andere geslacht, dat ook wel crossdressing wordt genoemd. Niet alleen kleding, het is een totale ‘verbouwing’. Dragqueens en -kings zijn onherkenbaar) Als dragqueen is hij immers ook bezig met toneel en zang, en hij vindt het prachtig om zich om te kleden en op te maken. Zijn vrienden steunen hem, en vormen zijn alibi als hij bij een dragqueen in de club gaat leren hoe hij het moet aanpakken. Daarvoor moet hij spijbelen, en hij durft het zijn moeder niet te vertellen.


George Lester vertelt het verhaal over een jongeman die een passie ontdekt heel overtuigend. De jongen wil er voor gaan maar komt nogal wat hindernissen tegen op zijn weg naar geluk.
Als hij Robin is, is hij een onzekere jongen, een puber nog, met bijbehorende problemen, maar als hij eenmaal omgevormd is tot boyqueen, is hij compleet anders.
Maar hij heeft er wel moeite mee om te liegen, vooral tegen zijn moeder. Ze hadden nooit eerder geheimen voor elkaar. En Connor, wat moet hij met een jongen die niet durft uit te komen voor wie hij is?


Lester is zelf dragqueen en weet dus heel goed waar hij over praat. De lezer krijgt een kijkje in een onbekende wereld: een wereld waar dromen werkelijkheid kunnen worden, maar niet zonder slag of stoot. Het is geen droog verslag, maar een soepel lopend verhaal, invoelend en met humor geschreven, waardoor het leest al een trein en je intussen heel wat wijzer wordt.


George Lester is een freelance redacteur, musical- en theaterliefhebber en drag nerd. Hij woont samen met zijn partner in Twickenham in Londen en post semi-regelmatig video's waarin hij zijn liefde voor boeken en schrijven deelt.


ISBN 9789048865611 | paperback | 304 pagina’s | Uitgeverij Moon | mei 2022
Vertaald uit het Engels door Tom ten Hove | Leeftijd vanaf 15 jaar

© Marjo, 4 juli 2022

Lees de reacties op het forum, klik HIER