jeugd 15+

Marieke Nijkamp & Corinne Duyvis

Het juiste spoor
En de rest van ons wacht
Marieke Nijkamp & Corinne Duyvis


Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis zijn goed bevriend in het dagelijks leven. Beiden schreven ze een spannend verhaal waarin de onderlinge relatie tussen jongeren behoorlijk op scherp komt te staan.


Marieke Nijkamp start met het verhaal Het juiste spoor dat begint op een Waddeneiland. Een groep vrienden is daar heen gegaan na het overlijden van een van hen, om te proberen hun leven weer op het juiste spoor te zetten. Dan verdwijnt de broer van de overledene, en eigenlijk wijst iedereen naar iedereen, al of niet hardop hebben ze allemaal een eigen mening over wat er gebeurd kan zijn. Maar er is er eentje die precies weet wat er is gebeurd…
Als ze naar huis reizen bevinden ze zich in een trein die ineens stilstaat in een verlaten landschap. Er zitten geen mensen meer in, het is akelig weer buiten en de jongelui raken steeds meer geagiteerd. Het verhaal zou zo uitgewerkt kunnen worden tot een thriller.


Corinne Duyvis levert een apocalyptisch verhaal - het is 2035 - getiteld En de rest van ons wacht dat in de ik-persoon is geschreven.
Een jong meisje zit met haar ouders en een heleboel onbekenden in een bunker het einde van de wereld af te wachten. Ze weten dat een komeet zal inslaan in Letland, waar zij toevallig vandaan komen. Yveta is gehandicapt, in haar lijf zitten allerlei technologische snufjes om haar overeind te houden. Maar ze kan zingen als een nachtegaal. Daar maakt ze gebruik van als de situatie in de bunker steeds slechter wordt, alleen wordt dat niet door iedereen in dank afgenomen. En dan valt de elektriciteit helemaal uit...


Beide verhalen lezen als een trein, en zijn een lekkere smaakmaker voor hetgeen deze schrijfster verder uit hun pen laten vloeien.


ISBN 9789402702330 | Hardcover | 104 pagina's | Harper Collins YA | september 2018 | Vanaf ca. 15 jaar

© Marjo, 17 november 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER