Boekenarchief B

Nick Bantock

Griffin & Sabine
een bijzondere correspondentie
Nick Bantock

Een heel bijzonder boek qua verhaal maar vooral qua uitvoering.


Het is het verhaal van de eenzame kunstenaar Griffin, die op een dag een erg mooie ansichtkaart krijgt van ene Sabine. De kaart is een waar kunstwerkje. Griffin heeft geen idee wie Sabine is maar zij blijkt hem heel goed te kennen. Zo goed zelfs dat ze weet welke veranderingen hij aan zijn kunstwerken heeft aangebracht, dat kan niemand weten, want daar was geen mens biij!
Toch kijkt Griffin uit naar de kaarten en brieven van Sabine ondanks dat het allemaal erg mysterieus is. Hij voelt zich minder eenzaam nu en het lijkt alsof ze elkaar ook in de liefde zullen vinden... totdat...
Ik weet niet of het nu een happy of een triest eind is, maar mooi is het wel.


Dit is in grote lijnen het verhaal dat je doet raden, wie is die Sabine? Hoe kan het dat ze zoveel weet van Griffin? Aan het eind wordt dit opgelost... of toch niet?
Het verhaal is apart maar wat het boek zo bijzonder maakt is dat het bestaat uit ansichtkaarten en brieven.
Je moet de schitterende kaarten lezen en goed bekijken. De brieven moet je uit de envelop halen om ze te kunnen lezen. Het is net alsof je bij iemand op zolder zit die een doos met correspondentie achtergelaten heeft.


De ansichtkaarten zou je zo in willen lijsten, ze zijn prachtig gemaakt. De afbeeldingen zijn modern en surrealistisch. Schitterend uitgevoerd boek!


ISBN 9789026972638 | Hardcover | 44 pagina's | Van Holkema & Warendorf | januari 1993

© Dettie, maart 2010

Lees de reacties op het Leestafelforum en/of reageer, klik HIER