Boekenarchief H

Amy Hassinger

 

De Marialegende


Achterflap:
In 1896 ontdekt een priester in een klein stadje in het zuiden van Frankrijk geheime documenten onder de vloer van zijn kerk. Kort daarna komt hij in het bezit van een grote som geld. Niemand weet waar zijn plotselinge rijkdom vandaan komt, al wordt er gefluisterd dat hij de geheime schat van de Tempeliers zou hebben gevonden, waar in het dorp al tientallen jaren over wordt gespeculeerd. Een eeuwenoude legende zegt dat die schat niet uit goud en geld bestaat, maar uit documenten die de geschiedenis vertellen van Jezus en Maria Magdalena. De documenten zijn zo gevaarlijk en ondermijnend voor de katholieke kerk, dat de gezagsdragers in Rome de priester er graag voor zouden betalen om de stilte te bewaren...
Wanneer de priester onder mysterieuze omstandigheden komt te overlijden, lijkt het erop dat hij zijn kennis meeneemt in zijn graf. Maar er is één persoon die zijn geheimen kende...


Mijn mening:
Het lag voor de hand dat ik dit boek zou meegrissen.  Ik verwachtte er niet veel van. Door 'De Da Vinci Code' zijn er zoveel boeken op de markt gegooid rond het thema van de graal en aanverwante zaken dat het bijna begint te vervelen. Toch blijf ik me tot zulke boeken aangetrokken voelen, er moést er eens ééntje tussenzitten dat écht de moeite waard is en zelfs in een teleurstellend boek zoals 'De Petrus Akte' van Andreas Englisch, komen interessante gegevens voor. 
Het boek is goed, zonder enige pretentie geschreven.  Saunière en Marie Dénarnaud komen geloofwaardig over. De geruchten rond de plotse rijkdom van Saunière worden niet opgelost, al wordt op de achterflap beweerd dat 'één persoon zijn geheimen kende'. Marie weet veel maar niet de essentie. Het boek zorgt dus niet voor antwoorden van welke aard ook. Integendeel, het roept nog meer vragen op.
Het karakter van Maria Magdalena had beter moeten uitgediept worden. Nu komt het vrij stroef over.
Mijn interesse voor Rennes-le-Château is in elk geval opgewekt. Ik ga straks het stadje eens verkennen (op internet ja). Ik ben vooral nieuwsgierig naar het interieur van het kerkje.
Het boek is een aanradertje.


Foto's kerkje


Rennes-le-Chateau


Paperback | 302 Pagina's | Arena | 2006 ISBN: 9069745518
Vertaler: L. Biekmann

© Hermine

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!