Boekenarchief H

Sanne Hillemans

altCircus Cesaria
Sanne Hillemans


Eigenlijk heeft de 22-jarige Noah er helemaal geen zin in, maar zijn vrienden vinden dat hij mee moet. En daar zit hij dan, op de tribunes van een circus. Wel met een fles wodka in zijn hand… Al snel blijkt dat drinken Noah helpt een verlies te verwerken. Dat probeert hij tenminste, al enkele weken drinkt hij meer dan goed voor hem is. Om maar te vergeten.
Tijdens de circusvoorstelling raakt hij betoverd door een prachtige vrouw die haar kunsten vertoont in de trapeze. Ze wordt aangekondigd als Melissa.


De dag na het circus wordt hij wakker midden in de piste. De eigenaar biedt hem een baan aan. Cesar, zo heet de man, blijkt wel vaker mensen die diep in de put zitten een baan aan te bieden. Hij is er van overtuigd dat rondreizen met het circus helpt, omdat verandering van plek betekent. Bovendien is het harde werken een goede afleiding.
Noah gaat op het aanbod in, hij had toch al niet meer zo’n zin in zijn studie, en zijn ouders reageren vol begrip.


Cesar biedt hem een slaapplek aan bij Emily in de camper. Dat zij het meisje is dat in de voorstelling grote indruk maakte op Noah begrijpt de lezer al snel, maar Noah heeft het niet door. Hij zoekt naar een acrobate, die Melissa heet. En vindt haar dus niet. Wel kan hij het goed vinden met Emily! Terwijl de baan inderdaad afleiding biedt, begint hij langzaam hetgeen gebeurd is, te verwerken. Maar als hij toenadering zoekt tot Emily trekt zij zich steeds meer terug.


Het verhaal van een liefde die opbloeit in een circus, dat is een doorsnee verhaal combineren met een bijzondere achtergrond. De manier waarop de problemen van de twee hoofdpersonen verteld worden, via flashbacks, werkt spanning verhogend. Prima dus.  Maar aan stijl en taal kan nog wel gesleuteld worden. Dat de karakters van Emily en Noah uitstekend worden geanalyseerd, betekent ook dat er veel wordt uitgelegd. De hoeveelheid psychologie zal niet iedere lezer trekken.
Persoonlijk vind ik zinnen als deze niet mooi:


‘Zelf had hij weinig zin in die gezelligheid, maar des te meer had hij honger.’
Noah zit aan tafel en al ‘snel werd hij vergezeld door Emily’.’
’Terwijl hij naar de foto staarde, passeerde de tijd.’

Sanne Hillemans is auteur van New Adult boeken. (een nieuw genre? Niet echt: lees meer http://www.stormpublishers.nl/wat-is-een-new-adult)
Hillemans heeft Bedrijfskunde (MER) en Psychologie gestudeerd in Groningen, woont regelmatig over de grens (Frankrijk, Indonesië) en is in haar vrije tijd het liefst aan het schrijven. Haar boeken komen uit in eigen beheer.

ISBN 9789492670014 | Paperback | 210 pagina's | Sunny Hill Books| mei 2017

© Marjo, 27 december 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER