Boekenarchief C-D

Tamar Cohen

altDe wraak van de minnares
Tamar Cohen


Sally wordt na vijf jaar een onstuimige relatie gehad te hebben met Clive aan de kant gezet, terwijl ze in de veronderstelling verkeerde dat zij tweeën het ideale paar waren.
Ze bezoekt een therapeute, die haar de opdracht geeft haar belevenissen te ‘journaliseren’. Dat doet ze door haar gewezen minnaar aan te spreken. Hij is de ‘jij’-persoon.
Sally kan er niet mee overweg dat hij haar gedumpt heeft. Natuurlijk wist ze dat hij getrouwd was, hij en zijn vrouw waren bevriend met haar en haar eigen man, Daniel (in het boek heel storend een keer David genoemd; je begint meteen te zoeken: wie is die David nou weer...).
Sally zoekt contact met Susan, de vrouw, wordt haar ‘vriend’ op Facebook, en weet zich zo op de hoogte te houden van haar ex. Ze mailt hem ook, is hun relatie immers niet zo begonnen: met e-mails, steeds vaker op een dag, voor en ten tijde van de clandestiene afspraakjes. Maar Clive reageert kwaad: ze moet hem met rust laten! En die contacten met zijn gezin: hij wil dat ze er mee ophoudt!
Sally kan en wil het niet accepteren: ze lijkt wel bezeten, ze stalkt hem en zijn gezin, waarbij ze haar eigen gezin verwaarloost. Zelfs als die onbekende man in dat leren jasje haar bedreigt, gaat ze door. Hoe kan immers hun liefde voorbij zijn? Ze heeft geen werk meer, ze slikt pillen, ze maakt de post niet meer open, waardoor de rekeningen onbetaald blijven. Haar leven is niets meer. Niets zonder hem.
Maar wraak nemen? Nee. Dat zou ze nooit doen toch? Zij is zelf degen die gevolgd wordt. Het is hààr e-mailprogramma waar iemand in zit te rommelen! Tot ze die ene dag besluit: ‘Als ik niet kan hebben wat van mij is, dan neem ik wat van jou is.’

Het is een chicklit natuurlijk, maar wel in een verrassende vorm. Er zit veel humor is, en de schrijfster heeft enkele verrassingen in petto, als we bijna aan het einde zijn.
Een roman in dagboekvorm, met flashbacks en natuurlijk enkele seksscènes. Maar het geeft vooral inzage in de kronkelige wegen van het brein van een teleurgestelde vrouw.
Denk je misschien aanvankelijk nog  ‘geef mijn portie maar aan Fikkie…’ , het verhaal boeit onwillekeurig en je leest door tot het uit is. Fikkie krijgt het nakijken!

ISBN 9789400500983| paperback|264 pagina's | Bruna| april 2013
Vertaald uit het Engels door Monique Eggermont

© Marjo, 7 juni  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER