Boekenarchief C-D

Matt Cain

https://www.mattcainwriter.com

 

Het geheime leven van Albert Entwistle
Matt Cain

Albert Entwistle is postbode. Het is één van de weinige dingen die mensen van hem weten. Het is ook één van de weinige dingen die hij wil dat mensen van hem weten, maar dit verandert totaal als hij een brief van HR krijgt waarin staat dat hij verplicht met pensioen moet als hij 65 wordt. Dat is al over drie maanden! Een donkere, lege en eenzame toekomst ligt voor hem. Albert gaat hierdoor met een andere blik naar zijn leven kijken en begint de aanwezigheid van zijn collega’s te waarderen. Eén van zijn collega’s is Marjorie. Zij is enorm nieuwsgierig en weet Albert zo te prikkelen dat hij nog verder tot nadenken gezet wordt.


‘Er is dus geen speciaal persoon in je leven?’ vroeg ze.
‘Nee,’ zei hij zo nadrukkelijk mogelijk.
‘En dat vriendinnetje dan, uit je jeugd, over wie ik heb gehoord? Een meisje uit Chorley?’
‘Ehm… ik heb ooit een vriendinnetje gehad, ja,’ zei hij uiteindelijk. ‘Maar dat is al heel lang geleden.’
‘Wat is er dan gebeurd… waarom werd het niks? Was je niet verliefd op haar?’ vroeg ze.
Nee, ik ben nooit verliefd geweest op Susan, wilde Albert zeggen. Maar het liefst wilde hij iets heel anders zeggen. Ik was ooit verliefd op iemand, maar dat was geen meisje. De liefde van mijn leven was een man, geen vrouw.
Albert vroeg zich af wat Marjorie zou zeggen als hij daar openlijk voor uit zou komen.


Deze vraag speelt de rest van het boek een grote rol. Gaat Albert ervoor uit komen dat hij verliefd is geweest op George en dat hij nu 50 jaar later nog steeds van hem houdt? Ondanks alles wat er gebeurd is en hij hem al 50 jaar niet gezien heeft?


Matt Cain weet op een heel fijne manier de worstelingen van Albert en de mensen om hem heen weer te geven. Je wordt als lezer het verhaal ingezogen en je wilt het boek in één keer uitlezen om te ontdekken of Albert daadwerkelijk ervoor uit gaat komen dat hij verliefd is op George, hoe de reacties van de mensen om hem heen zullen zijn en of Albert de stoute schoenen aantrekt om op zoek te gaan naar George.


ISBN 978 90 261 5661 8| NUR 302 | Paperback| 364 pagina’s | Uitgeverij De Fontein | maart 2022

© Els ten Voorde, 11 maart 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER