Boekenarchief C-D

Kirsty Crawford

Vreemd bloed


Kort gezegd is het het verhaal van een vrouw die zich halsoverkop in een huwelijk stort, en er dan pas achterkomt dat haar schoonmoeder wel erg bezitterig is ten opzichte van haar zoon. Ook heeft hij een vriendengroep die zo met hem verweven is, dat zij zich een buitenstaander voelt. Ze merkt dat ze een manier van met elkaar omgaan hebben waar zij niets van begrijpt, en waarbij ze niet weet hoe ze moet reageren. Een van die vrienden is een vrouw, een opvallend mooie vrouw, die blijkbaar met alle vrienden wel een verhouding gehad heeft. Ned ontkent dat hij iets met haar had en heeft, maar waarom bellen ze elkaar dan iedere dag?
Kortom, de pasgetrouwde Ruth valt wel heel snel van haar roze wolk. Zolang ze met haar Ned alleen was, was ze er van overtuigd dat het wel goed zat tussen hen tweeën, maar als de buitenwereld binnendringt, blijkt ze te onzeker.
Ze kan er niet tegen op, en haar wereld stort nog verder ineen als ze de dagboeken vindt die haar echtgenoot in zijn studietijd geschreven heeft. Haar huwelijk lijkt over, na amper drie maanden al...
Maar gelukkig heeft ze een verstandige vader en een zus die geen blad voor haar mond neemt, zodat ze gesterkt door deze achterban toch eindelijk haar hart eens lucht.
Het enige vreemde vind ik de titel, oorspronkelijk "the secret life of husbands", hetgeen al meer betrekking heeft op de inhoud. Al heb ik zelf niet direct een passende en pakkende titel paraat, de huidige slaat in mijn ogen nergens op.


Kirsty Crawford weet het goed te brengen, ze geeft een overtuigend inzicht in de psychologie van haar hoofdpersonage Ruth. Er zijn veel dialogen, en af en toe barst -ter afwisseling- een van de vrienden los in een belerende toespraak, over de oorsprong van een museum, over schilderkunst. Je leest dit boek in een ruk uit...


Paperback | 352 Pagina's | de Kern ISBN10: 9032503804 | ISBN13: 9789032503802

© Marjo, juli 2007

Reageren? Klik hier!