Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Pippa Goodhart & Andy Rowland

Het boek van Max
tekst: Pippa Goodhart
illustraties: Andy Rowland


Als olifantje Max in 'Het grote boek dat alles weet' een beschrijving leest dan weet hij het zeker, hij is een muis! Hij is grijs, heeft grote oren en een dun staartje. Dus gaat hij op zoek naar andere muizen maar die vinden Max wel groot voor een muis. 'Echt niet', zegt Max, 'Waarom denk je dat ik Kleine Max heet? ' De muizen hebben zo hun twijfels maar oma muis vindt Kleine Max prima zoals hij is, hij mag wel bij ze komen wonen.
Kleine Max heeft het enorm naar zijn zin, hoewel er een paar dingen zijn die voor hem anders zijn dan voor de rest, maar ach wat geeft het.
De muizenfamilie is fantastisch. Ze vijlen zijn nagels, poetsen z'n slagtandjes, knippen z'n haar, lakken z'n nagels, poetsen zijn vel... Alleen is Kleine Max vaak wel te groot of te zwaar voor sommige spelletjes en vindt hij dat de porties eten wat klein zijn. Kleine Max heeft altijd nog honger na het eten.

Mimi muis kijkt echter verder dan haar staart lang is. Ze zit steeds maar te lezen, en te lezen 'In het grote boek dat alles weet' want ze vindt het maar raar dat Kleine Max zo groot is.  En dan leest ze in het boek over een dier dat grijs is, en grote oren en een dunne staart heeft... Ze weet het ineens zeker. Ze is helemaal geen muis! Kleine Max vindt het niet erg, hij blijft evengoed wel haar beste vriend.
Oma muis zoekt ondertussen op haar laptop en ziet dat  in Artis net zulke muizen als Kleine Max wonen, daar moeten ze dan maar eens naar toe. In Artis worden onderweg de wegwijsbordjes naar de grote muizen 'verbeterd'.  De verwarring wordt steeds groter en dat maakt het verhaal ook zo vreselijk leuk. 
Conclusie: Geloof niet alles wat je leest!


Het is een erg leuk, humoristisch en komisch verhaal met daarbij heel grappige, kleurige afbeeldingen, je moet gewoon vanzelf lachen.
Als je somber of verdrietig bent of een boze bui hebt, lees dan dit boek. Zeker weten dat je als je het boek gelezen hebt en dichtslaat weer helemaal vrolijk bent!


ISBN 9789026129865 Hardcover 32 pagina's | de Fontein Jeugd | 7 februari 2012
Afmeting: 10x288x221 mm Vertaald door Anne-Marie Vervelde Leeftijd: vanaf 3 jaar

Dettie, 18 februari 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER