Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Barry Ablett

Lieve IJsbeer


'IJsbeer was ongelukkig.

Zijn Iglo was zo leeg en koud. Brrr!
Hij dacht aan zijn vriend Koalabeer, die in een bos vol bomen en bloemen woonde. Misschien kon Koalabeer hem iets sturen om zijn iglo mee op te vrolijken. Dus IJsbeer ging zitten en schreef een brief.
Postbode Pinguïn kwam hem halen.'


Zo begint het leuke verhaal over IJsbeer die toch wel in een heel kale Iglo woont. Gelukkig stuurt koalabeer hem een leuk pakje maar IJsbeer heeft het koud, al zijn eten is bevroren, en het is ook zo donker in de Iglo en eigenlijk is hij ook wel een beetje alleen. Gelukkig weten zijn vrienden Koalabeer, Honingbeer, Pandabeer, Bruine beer en Brilbeer steeds een oplossing te bedenken en sturen hem een pakje...


Het is een lief verhaaltje, IJsbeer stuurt al zijn vrienden een brief en Pinguïn bezorgt ze over de hele wereld. Hij gaat naar Australië, Maleisië, China, Alaska en Peru en op de de mooie tekeningen kun je zien hoe al de berenvrienden van IJsbeer wonen. Het is echt erg leuk gedaan.
Als je het boek opendoet zie je eerst de wereld afgebeeld met daarop de beren, zodat je het land kan zien waar ze leven.
De tekeningen zijn lekker vrolijk van kleur en erg grappig is de Pinguïn die zich steeds aanpast aan het land, de ene keer schommelt hij aan lianen, de andere keer peddelt hij op een vlot of hij skiet bij IJsbeer weg.
Maar het allerleukste is dat je samen met IJsbeer de briefjes en pakjes open kan maken!


ISBN 9789026124198 | Hardcover | 28 pagina's | Uitgeverij De Fontein | september 2008 
Vertaling Bette Westera | Leeftijd: vanaf 3 jaar

© Dettie, oktober 2008

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!