Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Loes Botman

https://loesbotman.nl

 

Klein vogelboek
Loes Botman

Op de website van Loes Botman staat te lezen:


"Dieren zijn haar passie. De meeste mensen beschouwen de dieren met een grote mate van vanzelfsprekendheid, maar hoe verdraaid eenzaam zouden de mensen zijn zonder dieren om zich heen! In haar tekeningen wil ze de schoonheid van de wereld om ons heen laten zien, en die delen met de mensen."


Die passie voor dieren deelt ze ook in haar boeken o.a. voor de allerkleinsten onder ons. Naast het Klein insectenboek vol afbeeldingen van vlinders, vliegen, kevers etc. en Dierenvrienden met tekeningen van dieren die in en om het huis of boerderij voorkomen is nu dit boekje verschenen.

© Loes Botman

Zoals de titel al weergeeft staan er dit keer alleen vogels in weergegeven die vaak in onze omgeving te zien zijn, zoals de merel, spreeuw, koolmees en pimpelmees, goudvink etc. Maar ook zijn er enkele watervogels op de hardkartonnen pagina's te zien, zoals de zilvermeeuw, meerkoet, wilde eend en knobbelzwaan.

De vogels zijn zeer natuurgetrouw, in kleur, met pastelpotloden en -krijt getekend waardoor je, met dit boekje in de hand, samen met kinderen kunt proberen de vogels te herkennen in bijvoorbeeld eigen tuin of in bos of park.  De kinderen kunnen dan gelijk de naam van het dier leren want bij de afgebeelde vogels wordt hun Nederlandse naam vermeld in duidelijke witte, schreefloze letters.


Een mooie aanwinst voor elke natuurliefhebber die zijn, haar of andermans kinderen wat meer wil meegeven dan een wereld die alleen maar via beeldschermen tot ze komt. 


ISBN 9789060388129 | hardcover met ronde hoeken | 12 hardkartonnen pagina's | Uitgeverij Christofoor | juni 2017
20 x 17 cm | leeftijd ca. 3 +

© Dettie, 24 juni 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER