Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Chris Naylor-Ballesteros

http://www.chrisnaylorballesteros.com

 

Frank en Bert
Chris Naylor-Ballesteros


Als je de cover ziet dan weet je gelijk al dat het leuk gaat worden.
De slimme vos Frank en de beetje dommige maar gezellig ronde beer Bert stralen iets uit wat je meteen aanspreekt. Is het dankzij de knalblauwe muts van Frank of felroze sjaal die Bert draagt? Het zou zomaar kunnen, de sjaal speelt alvast wel een belangrijke rol in het verhaal dat over verstoppertje spelen maar vooral over vriendschap gaat.


Het grappige is dat Bert tijdens het verstoppen nooit denkt aan zijn grote bolle berenlijf. Als hij ergens achter of in zit dan puilt zijn lijf aan alle kanten buiten de verstopplek! En hup Frank heeft hem alweer gevonden. Frank vertelt op een vriendelijke, vergeeflijke toon over deze niet zo slimme acties van Bert.


Bert wil echter heel graag eens winnen en zegt daarom dat Frank langer moet tellen, dan heeft hij meer tijd om zich te verstoppen. En daar gaat Bert... zo gauw Frank begint te tellen rent hij over bergen en dalen, dwars door de rivier regelrecht een hol in. De getallen van 1 tot 100 volgen als een sliert cijfers de weg van Bert maar ook... de draad van zijn sjaal die losgeraakt is! Het is dus opnieuw een makkie voor Frank, hij hoeft alleen maar de draad te volgen...
Maar dan besluit hij zijn vriend maar eens te laten winnen.  Dus roept Frank:


"IK GEEF HET OP!
Waar zit je?"


Bert is daarna zo vreselijk, enorm, superblij en daar ging het bij Frank om.
Maar had Bert echt niets door?  Dat moet je zelf maar lezen.


De vrolijke koppen van Bert en Frank zijn heerlijk om te zien, maar ook de warme vriendschap straalt van de pagina's af.
Juist de eenvoud van het verhaal en tekeningen maken het allemaal zo aantrekkelijk.
In al zijn simpelheid is het gewoon een topboek.


ISBN 9789025775841| Hardcover | 32 pagina's | Gottmer | 24 augustus 2022
Afmeting 27 x 27 cm | Vertaald door J.H. Gever | Leeftijd vanaf 3 jaar

© Dettie, 13 oktober 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER