Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Ajé Boschhuizen & Wilbert van der Steen

Sinterklaasjournaal
Lees- en luisterboek
tekst: Ajé Boschhuizen
illustraties: Wilbert van der SteenFlaptekst: 

In de weken voor pakjesavond is er altijd veel nieuws over Sinterklaas en zijn Pieten. Komen de pakjes wel op tijd aan? Hoeveel Pieten zijn er eigenlijk? Heeft meneer Zanik weer iets te zeuren? En heeft sinterklaasuitvinder meneer Tilma nog een bijzondere uitvinding gedaan?
Elk jaar doet Dieuwertje Blok verslag van alle gebeurtenissen in Het Sinterklaasjournaal. In dit boek vind je de leukste en grappigste verhalen uit de vele tv-uitzendingen. de verhalen staan in een apart voorleesboekje, zodat er in het grote boek alle ruimte is voor de tekeningen. En op de bijgeleverde CD leest Dieuwertje de verhalen voor. Zo kun je, terwijl je naar de verhalen luistert, lekker naar de paginagrote illustraties luisteren.

De verhalen in dit boek zijn gekozen en opgeschreven door Ajé Boschhuizen, bedenker en eindredacteur van Het Sinterklaasjournaal. In het dagelijks leven is hij eindredacteur van Sesamstraat. Kinderboekenillustrator en kunstenaar Wilbert van der Steen maakte er de vrolijke illustraties bij.
Het boek is vrij groot van formaat (A4), en de omslag is rood, net als het grote boek van Sinterklaas. Alleen is het boek niet zo dik als het boek van Sint. Op de voorkant zie je een echte foto van Dieuwertje Blok in een getekende tv. De titel is van 'chocoladeletters' gemaakt.
Als je het boek openslaat zitten er aan de binnenkant van de harde kaft de CD en het boekje met de verhalen.
Zet je de CD op dan lijkt het net of je naar het Sinterklaasjournaal luistert.
Bij elk verhaal hoort een afbeelding die in het boek over twee pagina's verspreid afgebeeld is. Dieuwertje Blok zegt vóór elk verhaal welke tekening bij het verhaal hoort. Ook op de tekeningen zelf staan de titels. Zo kun je tijdens het luisteren lekker meekijken. Als je wilt kun je het verhaal ook meelezen via het tekstboekje.


De verhalen zijn erg leuk om naar te luisteren, Dieuwertje leest ze goed voor. Er zitten een paar 'grote-mensen-grappen' in zoals in het verhaal 'Voetnoot' (dokter Bernhard) of 'Bijzondere post' (het plaatsje Zevensloten) .
De verhalen gaan over de  Pieten die bijvoorbeeld de weg kwijt zijn of geteld moeten worden. Maar ze gaan ook over mensen die cadeautjes van Sint krijgen. Zoals  over meneer Zanik, waarom krijgt steeds maar niets terwijl hij toch echt liedjes zingt voor de Sint? En welke uitvindingen heeft Titus Tillema, de Sinterklaasuitvinder,  nu weer bedacht?
Je kunt alles luisteren, lezen en zien met dit Sinterklaasjournaalboek!


ISBN  9789049924355 Gebonden 32 pagina's Uitgeverij Pimento november 2010
Leeftijd, vanaf 3 jaar   
Zie ook het inkijkexemplaar

Dettie, 15 november 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER