Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Pauline Baartmans

https://www.thuisbijmuis.nl

https://www.paulinebaartmans.nl

 

Lente met Muis
Pauline Baartmans


‘Opstaan Beer, de vogels fluiten!
HUP, uit bed, we gaan naar buiten.’


Het is meteen duidelijk: het is lente! Weg met die dassen en winterjassen, het is lenteweer!
Wat gebeurt er allemaal in de lente?


Dieren worden wakker uit hun winterslaap. Er worden lammetjes geboren. De bijtjes vliegen weer van de ene bloem naar de andere. Ook binnen gebeurt iets: grote schoonmaak! en nog veel meer…


Het voorjaar, dat is een nieuw begin: dat straalt van het boek af. Het zijn vrolijke korte tekstjes op rijm, met Muis en Beer in de hoofdrol. Op de eerste pagina die je ziet wordt gevraagd of je bepaalde dingen kunt vinden – schepje, emmer en zo, dus het is ook een zoekboek.


Reuze knap om in een paar zinnetjes een heel verhaal te vertellen! Natuurlijk dragen de leuke illustraties daar aan bij. Het is allemaal ook heel herkenbaar voor jonge kinderen. Er zijn meer boeken van Muis. 'Thuis bij Muis' won een Leespluim (juli 2019)


En er is een voorlees-app. Die vind je HIER
Lief voorleesboekje, dat de kleintjes ook zelf kunnen 'lezen', het zijn stevige kartonnen pagina's, glad en afwasbaar.


ISBN 9789493236523| Hardcover| 32 pagina’s | Uitgeverij Witte Leeuw (verscheen eerder in 2020)| februari 2023 |Afmetingen: 21.7 x 20 cm | Leeftijd tot 5 jaar

© Marjo, 1 april 2023

Lees de reacties op het forum, klik HIER

 

Buiten spelen met muis
Puzzelboek
Pauline Baartmans


Pauline Baartmans' droom kwam uit toen in september 2018 het boekje 'Thuis bij muis' werd gepubliceerd. Ze maakte zelf alle illustraties en werkte samen met Leny van Grootel aan de teksten. En vanaf die tijd ging het hard hoewel het uitgeven van nieuwe delen door het uitbreken van de coronapandemie enige tijd werd uitgesteld. Inmiddels zijn er evengoed al twee delen in de serie 'Thuis bij muis' bij gekomen: Lente met Muis en Muis telt tot tien.
Ook verscheen het cadeauboek We krijgen er een kleintje bij met Muis en Beer in de hoofdrol.


En nu heeft Pauline Baartmans weer iets nieuws bedacht voor dit vierde deeltje. We mogen dit keer buitenspelen én puzzelen met Muis en Beer, de knuffel van Muis. In de hardkartonnen pagina's zitten namelijk puzzelstukken verwerkt, één per pagina. Onder zo'n puzzelstuk zien we wat Beer en Muis elke dag voor spel doen.


Het begint al goed met een teil vol water, Beer zit er al in en Muis neemt een grote sprong en... onder het grote puzzelstuk die we eruit helemaal kunnen halen, zien we hoe Muis heerlijk de teil in plonst.


Aan het strand spelen is natuurlijk ook helemaal geweldig. Beer en Muis doen flink hun best om een kasteel te bouwen, om te zien of dat gelukt is, moet je ook hier het puzzelstuk weghalen.
We zien Muis en Beer ook nog met stoepkrijt in de weer, lekker tentje bouwen en... stampen in de regenplas!


Elke keer is er onder het puzzelstuk een leuke afbeelding te zien van de activiteit die Muis en Beer uitvoeren. Voor de kleintjes is dit natuurlijk allemaal erg leuk, naast de vrolijke tweeregelige tekstjes op rijm, kunnen ze nu ook proberen het puzzelstuk weer terug te leggen op zijn plek.
Het is in zijn totaal een lief en aansprekend boekje geworden waar kinderen veel plezier aan zullen beleven.


Zie ook het Leesfragment


ISBN 9789493236035 | Hardcover met ronde hoeken | 12 hardkartonnen pagina's | Uitgeverij Witte Leeuw | juni 2021
NUR 271 | Afmeting 17 x 17 cm | 1- 4 jaar

© Dettie, 8 augustus 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER