Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Godfrey Lynn & Elizabeth Webbe

Mevrouw Kip leert vliegen
illustraties: Elizabeth Webbe
tekst: Godfrey Lynn


Mevrouw Kip is een beetje huishoudmoe. Als ze wakker wordt kakelt ze zachtjes 'Ik blijf gewoon liggen.' Maar ja ook een kippenmoeder moet voor haar kleintjes zorgen. Dus staat ze toch maar op, geeft ze de kuikentjes eten en tja die vervelende afwas verdwijnt ook niet vanzelf en de boodschappen komen ook niet aanwaaien dus doet ze een beetje zuchtend haar hoed op en gaat maar op pad naar de winkels in de stad.


Ondanks de storm en regen op de terugweg is mevrouw Kip toch weer een stuk vrolijker geworden en het wordt helemaal leuk als de wind haar met paraplu en al oppakt en door de lucht laat vliegen. Mevrouw Kip geniet! En dan... als haar paraplu kapot gaat ontdekt ze dat ze zelf kan vliegen! Het feest is compleet.
Ondanks dat ze onderweg haar portemonnee en boodschappen is verloren vliegt ze blij in het rond. En de volgende dag weer...


Het is grappig om te zien met hoeveel tegenzin mevrouw Kip de dag in gaat en dat 'stomme' huishouden doet. Een heel verschil met de mevrouw Kip die heerlijk vrij en blij door de lucht zwiert. Ook de ontdekking dat ze iets kan wat ze niet verwacht had maakt van haar een gelukkige kip.
Achterin het boekje staan nog allerlei huishoudelijke artikelen zoals de strijkplank, wasmand,servies etc. Misschien is dat wel iets om een 'leerzaam' spel van te maken, bijvoorbeeld samen met de kinderen die spullen aan te wijzen en op te ruimen...


Het is een schattig boekje uit de Pixi serie 08 Klassiek II dat bestaat uit 8 nostalgische dierenverhalen, die als één van de eerste Pixi boekjes in 1971 verschenen. Toentertijd waren ze enorm populair. De boekjes zijn heel goedkoop, hebben een klein formaat (10 x 10 cm), wegen 20 gram en zijn volwaardige leesboekjes, inclusief mooie prenten. Vanwege het formaat en gewicht zijn ze heel handig om mee te nemen op vakantie of voor onderweg. Ook leuk om cadeau te geven.


ISBN 9789050652605 | Paperback | 24 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | 2018
Pixi-serie 08 nr. 061 | Afmeting 10 x 10 cm | Nederlandse tekst Hedi de Zanger | Leeftijd  3+

© Dettie, 6 september 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER