Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Vivian den Hollander & Dagmar Stam

http://viviandenhollander.nl

 

Lekker nooit niet bang!
illustraties: Dagmar Stam
tekst: Vivian den Hollander


Pien gaat verhuizen en daarom brengt ze die ochtend haar hamster Zoef naar Lisa, die zal hem tijdelijk verzorgen. Lisa gaat gauw naar school om het grote nieuws over Zoef te melden. Haar vriendje Jimmy vindt het alvast superleuk maar om het aan de juf te vertellen lukt niet want juf Sara komt binnen met de verkleedmand. Ze gaan Roodkapje spelen en Jimmy is de stoere boze Wolf, hij is voor niets en niemand bang! Grrrr.


Maar 's middags, bij Lisa thuis, is hij niet meer zo stoer, en helemaal niet meer als Zoef onder zijn trui kruipt. Hij vindt die kleine pootjes maar griezeleng.  Lisa is veel stoerder, ze geeft geen kik als ze even later bij de dokter een prik krijgt. Maar 's avonds als ze in bed ligt, hoort ze een raar geluid. Er zal toch geen monster onder haar bed liggen...

Een lief en knap geconstrueerd verhaaltje over (lekker nooit niet) bang zijn. Het grappige is dat alle kinderen in dit verhaaltje een heel dappere én een angstige kant hebben. Voor het een zijn ze bang en bij het andere stappen ze er stoer op af. Het zijn net grote mensen!


Het verhaal is opgedeeld in korte (voorlees)bare hoofdstukjes en in duidelijke letters afgedrukt. Bij de tekst staan op elke pagina gezellige, kleurige afbeeldingen van de bekende Dagmar Stam. Als geen ander weet ze de kindersfeer en -gevoelens in haar kleurige tekeningen te treffen.


Een leuk boekje uit de serie Lisa & Jimmy dat goed past bij het thema griezelen van de Kinderboekenweek 2017.

Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789000354139 | Hardcover |  Van Holkema & Warendorf | augustus 2017
Leeftijd 3+

Dettie, 3 september 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER