Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Ingela P Arrhenius

http://www.ingelaparrhenius.com

 

Sneeuwpop waar ben je?
Ingela P Arrhenius


De Waar ben je? hardcoverboekjes van Ingela P Arrhenius, zijn een schot in de roos. Elke keer valt er voor de allerkleinsten van alles te ontdekken.
Elk boekje heeft een eigen thema, de ene keer gaat het over huisdieren, de andere keer over dieren in het wild of over alles rondom de kerstman enz.
Op elke pagina wordt de vraag 'Waar ben je?' gesteld, het antwoord zit verstopt achter een paginagroot vilten flapje.


Het mooie is dat door de vraag die gesteld wordt, bijvoorbeeld 'Sneeuwpop waar ben je?' het kind gelijk leert wat een sneeuwpop is en hoe die eruitziet.


Zoals altijd zijn is het boekje prachtig verzorgd en zijn de afbeeldingen duidelijk en sfeervol. Je raakt in dit geval echt in een gezellige kerstachtige winterstemming.
We mogen o.a. de engel en het koekmannetje zoeken, maar ook het roodborstje en de sneeuwman. Maar waar is het kindje?
Dat wordt nog een verrassing.

De Waar ben je? boekjes vormen inmiddels een indrukwekkend serie, maar gelukkig vervelen ze dankzij de speelse uitvoering nooit.


ISBN 9789025776794 | Hardcover met ronde hoeken | 10 hardKartonnen pagina's | Gottmer | 26 oktober 2022
Afmeting 18 x 18 cm | vertaald door Gottmer | leeftijd vanaf 18 maanden

© Dettie, 11 november 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Graafmachine, waar ben je?
Ingela P Arrhenius


Wat zijn ze toch leuk, de boekjes uit de Waar ben je? serie.
Elk boekje heeft een eigen thema. De ene keer mag je zoeken naar allerlei dingen die met de brandweer te maken hebben. De andere keer is het thema boerderijdieren of wilde dieren uit Azië. Maar het boekje Dokter, waar ben je? gaat weer over de zorg. Daarin leer je alles over wie je verzorgt in het ziekenhuis, zoals dokters en verplegers. En zo zijn er heel veel verschillende boekjes in deze serie uitgegeven die een kind elke keer weer iets nieuws leert over van alles in de wereld.


In dit boekje kom je allerlei voertuigen die in de bouw gebruikt worden tegen. Natuurlijk de genoemde graafmachine uit de titel, maar ook de betonmolen, de kiepwagen, de betonmixer, de bulldozer en... maar dat is een verrassing.


Ook nu wordt gevraagd waar het voertuig is en achter een flapje van vilt kun je het vinden. Dat is wel slim, want zo leren kinderen gelijk de naam van bijvoorbeeld de bulldozer én zien ze gelijk hoe zo'n ding eruit ziet. - Het vilt heeft overigens steeds een andere vorm, passend bij de afbeelding. -


De afbeeldingen zijn duidelijk, eenvoudig en kleurrijk. Het voertuig verzinkt niet in een drukke achtergrond of andere afleidende voorwerpen in de illustratie.
De tekst, per pagina steeds bestaande uit één zin, is vrij groot afgedrukt, maar past precies bij de afbeelding.


Kortom, opnieuw een deeltje dat de moeite van het aanschaffen waard is.

ISBN 9789025775797 | Hardcover | 10 hardkartonnen pagina's met ronde hoeken | Gottmer | 29 maart 2022
Afmeting 18 x 18 cm | vertaald door Gottmer | leeftijd vanaf 18 maanden

© Dettie, 18 juni 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Poes, waar ben je?
Een zoek-en-vind-boekje
Ingela P Arrhenius


Al meer dan 20 boekjes zijn er verschenen in de 'Waar ben je? serie en ze vervelen nog steeds niet. Het concept werkt dus erg goed.
De tekenstijl van Ingela P Arrhenius is dan ook heel aansprekend. Ze gebruikt frisse, heldere kleuren in een beetje vintage-achtig aandoende afbeeldingen.
Helemaal leuk is dat kinderen op elke linkerpagina de vraag gesteld krijgen waar een huisdier is. Op de rechterpagina zit deze verstopt achter ene lapje vilt.


Het begint al met de slak (op pootjes) die de goudvis zoekt. "Goudvis waar ben je?" roept hij.
En achter het viltdoekje, dat de vorm van een kasteel heeft, zien we de goudvis.
"O, ben je daar! roept de slak blij.


En zo gaat het door.
Een muisje zoekt de hond.
De vlinder vindt de cavia achter een grote vilten bloem.
En natuurlijk roept een dier ook 'Poes waar ben je?'
Maar de allerleukste pagina is de laatste.
Wat daar gezocht wordt mag je zelf ontdekken!


Opnieuw een fijn boekje uit deze leuke, vlotte serie. Bijkomend voordeel: kinderen leren hierdoor allerlei dieren kennen.ISBN 9789025775797 | Hardcover | 10 hardkartonnen pagina's met ronde hoeken | Gottmer | 5 mei 2022
Afmeting 18 x 18 cm | vertaald door Gottmer | leeftijd vanaf 18 maanden

© Dettie, 18 juni 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Kerstman waar ben je?
Ingela P Arrhenius


Na onder andere het verrassende boekje Beer waar ben je? uit de inmiddels twaalfdelige Waar ben je? serie, kunnen we nu op zoek naar de Kerstman, maar niet naar hem alleen.


We beginnen met een ijsbeer. We zien een vogel op een ijsschotsje heel verbaasd kijken want midden in de ijsvlakte ziet hij een knaloranje ijsschots van vilt!
Daarbij staat in vrij grote letters de vraag IJsbeer, waar ben je? want de ijsbeer is nergens te bekennen. Het is natuurlijk superleuk om het zachte vilten lapje naar beneden te slaan en daar met de vrolijk kijkende ijsbeer kiekeboe te spelen.

Op het land gaan we op zoek naar een sneeuwpop. Waar zou hij zijn? We zien alleen maar bomen én een grote roze vilten dennenboom...

En ook het kerstelfje is zoek, zou ze misschien op de slee zitten? Of toch niet?

De kerstman heeft zich ook lekker verstopt, dus moeten we hard roepen: Kerstman, waar ben je? Inmiddels snappen we wel dat hij vast achter de vilten kerstboom zit.

Maar het allerleukste is als we op zoek moeten naar het kindje in het huis... dat is echt een verrassing!


Ingela P Arrhenius blijft haar manier van werken trouw en daardoor springt ze er ook uit met haar illustraties, die mooi gestileerd zijn in eenvoudige maar helder afgebakende vormen. De kleuren zijn ook stijlvol en modern maar toch ingetogen. Eigenlijk kan je elk boekje van haar ongezien kopen, ze zijn gewoon altijd de moeite waard.


ISBN 9789025771577 | Hardcover met ronde hoeken | 10 pagina's | Uitgeverij Gottmer | november 2019
Afmeting 18 x 18 cm | vertaald door Gottmer | leeftijd vanaf 18 maanden

© Dettie, 13 december 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Beer, waar ben je?
Ingela P Arrhenius


De Zweedse Ingela P Arrhenius heeft een heel eigen stijl waardoor je haar boeken en prenten onmiddellijk herkent. De afbeeldingen zijn eenvoudig, helder en mooi gestileerd en qua kleuren en vormgeving gebaseerd op prenten en gebruiksvoorwerpen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Haar werk is zo geliefd dat er binnenkort zelfs bordjes en bekers verschijnen met daarop door haar geschilderde hondjes. 


Zelf was ik erg gecharmeerd van de mooie, grote prenten in het boek De dieren van Ingela. Elke afbeelding was wel een schilderijlijstje waard. En nu is er dit boekje voor de allerkleinsten.


Het is een verrassingsboekje ofwel de kleine meid of jongen kan op 'ontdekkingsreis'.
Als je het boekje openslaat zie je vader eend met zijn twee kleine snaterbekjes lekker in het water zwemmen. Bij de afbeelding staat de tekst "Bever, waar ben je?".
Die zal het kind moeten zoeken. Gelukkig zien we een stukje verderop op de afbeelding een knaloranje grote 'steen' van lekker zacht vilt. En wat gebeurt er als je het vilt wegklapt? Juist! Dan zien we de bever...


Op de volgende pagina's wordt o.a. gezocht naar de wolf, de eland (we zien al een stukje van zijn snuit achter de grote viltstruik) en natuurlijk wordt ook gevraagd waar de beer is: Misschien kun je samen wel roepen "Beer, waar ben je?" En hup, je klapt de knalroze vilten dennenboom weg en ja, daar is de beer! Hij had zich  daarachter verstopt!


Maar op de laatste bladzijde is het allemaal een beetje anders, want dan moeten we het kindje dat het boekje leest zoeken! Waar is dat kindje? Dat wordt vast grote pret!


Het is een gezellig, zeer kindvriendelijk boekje met ronde hoeken en stevige pagina's. Het idee om - heldergekleurd - vilt te gebruiken in plaats van kartonnen wegklap- of uittrekbare flapjes, is origineel en het voelt ook nog eens erg prettig aan. Door het gebruik van het zachte flexibele vilt kunnen kinderen met hun kleine minihandjes ook veel beter zelf de 'zoektocht' houden. Papa, mama of de juf of meester hoeven nu niet te helpen om de flapjes los te peuteren. Het kind kan het helemaal 'zelluf doen', zoals ze altijd graag willen. Goed bedacht!


Het boek Where's Mr Dog? van Ingela P Arrhenius (gebaseerd op hetzelfde principe inclusief viltflapjes) staat op de shortlist van Hearst´s Big Book Awards.


ISBN 9789025769864 | Hardcover met ronde hoeken | 10 pagina's | Uitgeverij Gottmer | augustus 2018
Afmeting: Leeftijd vanaf 18 maanden

© Dettie, 18 augustus 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Melk - Appel - Honing
Ingela P Arrhenius


Ingela Peterson Arrhenius is een Zweedse illustrator. In haar werk is haar voorliefde voor de kleuren en stijl van de  jaren '50 en '60 te herkennen. Verder hebben al haar boeken hebben iets speciaals. De ene keer gebruikt ze pop-ups om haar onderwerp sprekender te maken. De andere keer voegt ze lapjes vilt toe om bijvoorbeeld dieren achter te verstoppen of heeft ze retro-achtige dierentekeningen op bijna posterformaat gemaakt. Ook de door haar geïllustreerde uitklapbare winkelstraat (in totaal 260 cm lang) is geweldig. Ik ben dan ook groot fan van haar werk.


En nu heeft ze weer iets anders bedacht. Winkeltje spelen met boeken! Ofwel boeken in de vorm van een pak melk, een appel en een pot honing! Het boek is wel
De boeken voelen fijn aan want de cover en de bladzijden zijn van stevig schuim. Bovendien kun je de boeken goed rechtop zetten - ze zijn 4 cm dik! - zodat je ze echt als winkelmateriaal kunt gebruiken.


In de boeken lees je alles wat je wilt weten over de appel, melk of honing.
We kunnen bijvoorbeeld in het honingboek lezen hoe honing smaakt, maar ook hoe het gemaakt wordt en wat voor lekkers je met honing kunt maken. Het is opmerkelijk met hoe weinig woorden Ingela P Arrhenius een heel duidelijke uitleg weet te geven.


En zo gebeurt het ook met de appel en het pak melk.
Het appelboekje leert ons waar appels groeien, dat er veel soorten appels zijn, hoe ze van de boom in de winkel komen en opnieuw wat voor lekkers, zoals appeltaart, je van appels kunt maken.
Het melkboek geeft weer waar de melk vandaan komt, inclusief de (moeder)melk voor het kindje en o.a. de verschillende soorten melk en nog veel meer.
Kortom, het zijn superleuke 'winkelboekjes' waar je ook nog eens wat van leert!


ISBN 9789025774605 (appel) ISBN 9789025774585 (melk) ISBN 9789025774592 (honing) | 10 pagina's van schuim | Gottmer | mei 2021
Formaat: verschillend | Leeftijd vanaf 18 maanden

© Dettie, 15 juni 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer,klik HIER

 

De wereld van Ingela
Ingela P Arrhenius


Voor me ligt een boek van flink formaat (34,5 x 26,5 cm). Het voelt lekker zacht aan en de afbeeldingen op de cover zijn moderne versies van illustraties uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. 'De eerste encyclopedie voor kleintjes met meer dan 200 geïllustreerde woordjes' is de ondertitel. Dat belooft wat!


Als je het boek openslaat zie je opnieuw mooi gestileerde afbeeldingen die verspreid over twee pagina's zijn weergegeven. Links bovenaan staat met flinke letters Alles zacht! En wat is er dan wel allemaal zacht? We zien een pot met watjes, die zijn lekker zacht natuurlijk, maar we zien ook een klein poesje, een perzik, de handdoek, de warme trui, de spekjes enz. Dat zijn allemaal dingen die je kunt aanraken, maar we zien ook een stelletje knuffelen want een knuffel (en kusje) kan ook heerlijk zacht zijn...


© Ingela P. ArrheniusOp de volgende twee pagina's zien we precies het tegenovergestelde van zacht. Linksboven staat namelijk geschreven Alles prikt! Opnieuw zien we allerlei afbeelding met daaronder geschreven wat er allemaal erg prikt en dat is best veel, zoals: een baard, distels, een egeltje, rozendoorns, een bij of een mug, maar ook shampoo in je ogen, en citroen en prikwater, maar het allerleukste prikding is... het spijkerbed!


Ingela toont via haar mooie afbeeldingen allerlei zaken die met het onderwerp te maken hebben zoals, alles koud!, alles warm! alles luid!, (een haan, een operazangeres, een boor, een huilende baby enz), alles in de lucht! alles nat! alles thuis! (een aap in een boom, de slak in zijn huisje, een kampeerder in de tent, de koningin in haar kasteel etc.) alles ruikt lekker! (o.a. vers gebakken koekjes of een nieuw boek), alles stinkt! en... alles feest!

En een feest is dit boek ook. De fraaie afbeeldingen, de mooie stevige pagina's die bestand zijn tegen kleverige kindervingertjes, de afwerking, de afmeting, alles is perfect op elkaar afgestemd en echt een lust voor het (kinder)oog.
Ik begin ondertussen fan van Ingela P Arrhenius te worden, ze heeft steeds een heel originele kijk op dingen en weet dat dan om te zetten in fraaie boeken in haar heel eigen, kenmerkende stijl.

Als je dit boek helemaal bekeken hebt met de kinderen dan zijn ze een heel stuk wijzer geworden in woord en gevoel.


ISBN 9789025771898 | Softcover | 18 pagina's | Uitgeverij Gottmer | oktober 2019
Vertaald door J.H. Gever | Leeftijd 3+

© Dettie, 2 december 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

De dieren van Ingela
Ingela P Arrhenius


'Ik ben een Zweedse illustrator. Ik heb een vrij naïeve stijl en ben gek op ontwerpen uit de jaren 50 en 60.' Zo vertelt Ingela P Arrhenius ons op haar website.


Op een blog vertelt ze over haar carrière als illustrator. Hoe ze na haar afstuderen in een studio met meerdere collega's werkte, die elkaar op een prettige manier stimuleerden. Maar na tien jaar met de computer werken wilde laten zien dat ze ook met de hand mooie dingen kon maken. Zo begon ze aan een serie portretten gebaseerd op foto's uit de jaren dertig die resulteerden in een tentoonstelling.
Na een vakantie in Italië maakte ze in plaats van een foto-album een serie posters gebaseerd op haar herinneringen aan die vakantie. Vervolgens besloot ze meer driedimensionaal te werken en maakte daarvoor meer dan 100 houten figuren, ook hierop volgde een tentoonstelling.


'Ik heb oude spullen om me heen nodig' vertelt ze, dat is mijn grootste bron van inspiratie. Vooral kinderboeken uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw zijn erg inspirerend voor haar. 'De layout, kleuren en illustraties kunnen zo prikkelend en overweldigend zijn. Vaak zijn ze maar in twee kleuren gemaakt, dat vind ik prachtig.' Maar ook oude kookboeken, bordspelletjes, potten, beeldjes e.d. inspireren haar.  Het zien van deze dingen laden haar op, geven haar enorm veel ideeën en maken dat ze staat te trappelen om aan de slag te gaan.


Haar enthousiasme en voorliefde voor  jaren 50 en 60 design is goed te merken in dit prachtige boek vol dierenafbeeldingen. In deze retro-achtige stijl heeft ze in totaal 32 dieren weergegeven op klein posterformaat (38 x 28,5 cm). Onder de dieren staat hun naam geschreven in een stijl passend bij de afbeelding en het dier. De naam van het schaap is bijvoorbeeld in krullende letters geschreven en het woord slang in dunne slingerende letters, de beer daarentegen staat met zijn stoere poten op de vier stevige letters die zijn naam vormen. 


Elke afbeelding is een klein kunstwerkje op zich. Ze zijn in matte, heldere tinten gemaakt en blinken uit door hun bedrieglijke eenvoud. Je zou ze allemaal wel aan je muur willen hangen. Terecht noemt de uitgever het kinderkamerkunst.
Prachtig boek, om generaties lang van te genieten.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789025761660 | Hardcover | 40 pagina's | Uitgeverij Gottmer | november 2015
Afmeting 28.5 x 38 x 0.8 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 5 december 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Naar het museum
Ingela P Arrhenius


Evenals het hardkartonnen boekje In Afrika van dezelfde illustratrice, is dit boekje tekstloos en valt het vooral op door de vorm van de pagina's. We zien op de coverpagina een vrouw met een jongetje aan haar hand naar de deur van het museum lopen. De kaft is niet rechthoekig maar uitgesneden naar de vormen van de figuurtjes.


Zoals iedereen in een museum verwacht aan te treffen zien we als eerste voornamelijk klassieke schilderijen en beelden. Maar eveneens schilderijen van beren en een hert. Ook hier is de pagina uitgesneden en neemt de vorm aan van de bezoeker en de prenten die te zien zijn.


Het is best wel een bijzonder museum want naast de kunst is er veel meer te zien, zoals een skelet van een dinosauriër, een mammoet maar ook een Egyptische mummie en sarcofaag, maskers van de Azteken, een holenmens, een vliegtuig en kunstvoorwerpen zoals schalen met krullende of juist strakke oren. Dat moet wel een heel groot museum zijn!


Voor kinderen is het vooral leuk dat er zovéél te zien is in dit boekje. Ze leren daardoor een heleboel nieuwe woorden en dingen kennen én krijgen gelijk een indruk wat er zoal in een museum te zien kan zijn.


Het boekje over Afrika sprak mij meer aan omdat het bij één onderwerp bleef, namelijk de dieren van Afrika. Dit boekje is wel een beetje erg veel van het goede en ik vraag me af of kinderen van 2 jaar de getoonde afbeeldingen zullen begrijpen. Maar het boekje is wel opnieuw een lust voor het oog en erg origineel qua vormgeving.


In deze serie zijn meerdere boekjes verschenen zoals het erge leuke en al genoemde In Afrika, verder de boekjes Goede reis, In het bos, en Op de kermis. De boekjes 'zijn een kruising tussen boek en speelgoed' meldt de uitgever en dat is ook zo. Door de vorm en het stevige karton kun je de boekjes goed rechtop zetten met de bladzijden wat uit elkaar waardoor je door de 'zalen' van je eigen museumpje kunt 'lopen'.
Hopelijk volgen er nog meer vormboekjes van deze illustratiekunstenares.


ISBN 9789025770570 | Hardcover met 12 hardkartonnen pagina's | Uitgeverij Gottmer | maart 2019
Afmeting 13,3 x 16,1 cm | Leeftijd 2+

© Dettie, 4 mei 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

In Afrika
Ingela P Arrhenius


Of de boeken van Ingela P Arrhenius nu voor peuters of kleuters zijn, één ding staat vast, ze zijn altijd anders dan andere kinderboeken. Haar boeken hebben wel altijd dezelfde 'jaren 50-60' sfeer qua kleurstelling maar ze speelt verder steeds met de vormen en de mogelijkheden van papier of voegt er een extra materiaal aan toe.

Dit keer valt de vorm van het verder tekstloze boekje erg op. Wie zien op de hardkartonnen pagina's dieren afgebeeld die in Afrika leven, maar deze zijn niet op gewone 'vierkante' pagina's te bewonderen, nee, elke pagina heeft de vorm van het dier dat getoond wordt. 

Dus de leeuw heeft een mooi rond kopje dankzij zijn manen en hij staat voor een eveneens uitgesneden boom, waar de lange nek van de giraffe bovenuit steekt,  zebra en nijlpaard gluren met hun koppen om het hoekje van de boom.


Als je de 'pagina's' omslaat dan zie je een landschapje - ondergaande zon aan de achterkant van de leeuw met een mooi savannelandschapje mét de boom die boven de leeuw uitsteekt.  De achterkant kan ook een dier tonen. Erg leuk is de kraanvogel, die dankzij zijn eveneens lange nek mooi op de achterkant van de vorm van de giraffe past.


Door zijn stevigheid kun je het boekje ook als een soort waaier uitklappen en rechtop neerzetten op een kast of plank. Door de mooie ronde vormen kan het kind zich niet bezeren en door het gladde karton zijn de pagina's ook goed met een vochtig doekje af te nemen. Daar is duidelijk goed over nagedacht.
Kortom, een erg aantrekkelijk boekje voor de allerkleinsten.


ISBN 9789025770587 | Hardkarton met ronde vormen | 12 pagina's | Uitgeverij Gottmer | maart 2019 | Afmeting 13,3 x 16, 1 cm | Leeftijd 2+

© Dettie, 6 april 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Naar buiten
Ingela P Arrhenius

Ingela P Arrhenius is een bijzondere illustrator. Haar illustraties vertonen een hang naar de jaren vijftig en zestig maar komen toch heel modern over. Haar mooie grote boek De dieren van Ingela is een van mijn favorieten vanwege de prachtige prenten die er in te vinden zijn. Het is dat ik het boek niet kapot wilde maken anders had ik er enkele aan de muur gehangen. Maar ook haar boekjes Kijk Beer! en Beer, waar ben je? zijn een lust voor het oog.


Het is duidelijk dat Ingela zich niet in een hokje laat stoppen, ondanks dat haar stijl erg herkenbaar is. De ene keer maakt ze flink grote afbeeldingen (bijna 40 x 30 cm), de andere keer, zoals in Beer, waar ben je? zijn er dieren en mensen in haar tekeningen verstopt achter een lapje vilt. En dit boek is weer anders...


Ingela laat namelijk zien wat er buiten allemaal te beleven is, met andere woorden, wat je buiten allemaal kunt doen. Je kunt lekker picknicken of wat drinken op een terrasje of op de kermis in de draaimolen gaan zitten. Maar voetballen, vliegeren, hardlopen of in de speeltuin spelen kan natuurlijk ook. Maar je kunt buiten ook met een hond gaan wandelen of eendjes voeren of dieren aaien op een kinderboerderij. Er kan zoveel buiten. Zelfs lekker een boek lezen op een bankje!


Natuurlijk komt dit onderwerp vaker in kinderboeken voor, maar Ingela heeft al deze activiteiten op haar eigen unieke manier weergegeven, namelijk in pop-up vorm, waardoor de bezigheden veel meer gaan spreken. We zien kinderen gezellig in een grasveld met een 'echt' hek eromheen met konijntjes spelen. Maar we zien ook de vlieger en de bal  'echt' door de lucht zweven. En als we de bloemen in het gras willen ruiken, kunnen we ze bijna plukken! Geweldig toch? En zo hebben alle activiteiten letterlijk meer diepte. Bij de afbeeldingen/pop ups staat de activiteit in woorden weergegeven.
De pagina's zijn van karton en de pop-up figuurtjes van flink stevig papier gemaakt zodat ze niet makkelijk stuk te trekken zijn.


Het is natuurlijk ook leuk om met kinderen naar aanleiding van dit boekje allerlei dingen te bedenken wat je nog meer buiten kunt doen...
Opnieuw een bijzonder boekje van deze schrijfster/illustratrice.


ISBN 9789025770396 | Hardcover | 30 pagina's | Uitgeverij Gottmer | januari 2019
Afmeting 12,7 x 11,8 x 3,9 cm. | Vertaald door J. H. Gever | Leeftijd 2+

© Dettie, 9 februari 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Kijk BEER!
Ingela P Arrhenius


In dit hardkartonnen boekje met ronde hoeken maken de allerkleinsten kennis met allerlei soorten dieren.
Op elke pagina staat een afbeelding in heldere kleuren met daarbij de naam van het dier in grote duidelijke letters.
Een enkele keer wordt dit 'ritme' verrassend onderbroken door een afbeelding verspreid over twee pagina's, zoals de afbeelding van de giraffe die zich vooroverbuigt naar de schildpad. Het vel van de giraffe en de schild van de schildpad tonen een lichte overeenkomst.


De bladzijden zijn geplastificeerd zodat alle dieren rustig met kleine, kleverige handjes aangewezen kunnen worden, want de pagina's zijn zo weer schoon te maken. Daar is duidelijk over nagedacht.


Dit soort boekjes bestaan er in vele soorten en maten. Wat elk boekje anders maakt zijn de afbeeldingen, spreken ze wel of niet aan? Zijn ze duidelijk? Zijn de dieren makkelijk te herkennen? Aan al deze voorwaarden voldoet dit boekje zeer zeker!


Ingela P Arrhenius
is een Zweedse illustratrice, wonend en werkend in Stockholm. Haar werk bestaat o.a. uit het illustreren van boeken, het ontwerpen van stempels en ontwerpen van patronen voor kinderkleding, behang etc.
Haar stijl omschrijft ze zelf als een 'naïeve', grafische stijl. Ze is gek van designs uit de jaren '50 en '60. Haar werk kun je dan ook omschrijven als vrolijk en kleurrijk.


ISBN 9789025759216  Hardcover 18 pagina's Uitgeverij Gottmer februari 2015
NUR 271 Vertaald door J.H. Gever Afmeting  16,3 x 16,2 cm Leeftijd 1+

© Dettie, 18 februari 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER