Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Marit Törnqvist

http://www.marittornqvist.nl

Lees ook de Leestafelrecensies over de boeken van Marit Törnqvist in de volgende categoriën:

Marit Törnqvist - Jeugd 6-9 jaar 

Marit Törnqvist - Non-fictie

 

altFabians feest
Marit Törnqvist


Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2014 is geschreven en getekend door Marit Törnqvist. Het is een prachtig boek geworden, eerst en vooral omdàt het door Marit Törnqvist gemaakt is. Het boek valt ook op door de vorm; er zijn uitklapbare pagina’s, er is een zoekplaat, en dan de vele details waardoor je als kind blijft kijken.


Het thema is dit jaar ‘Feest!’, omdat de Kinderboekenweek 70 jaar bestaat kon er geen passender thema zijn. En dus wordt er feest gevierd in het boek. De hoofdpersoon is Fabian. Hij mag met zijn moeder naar het feest en verheugt zich daar erg op. In zijn fantasieën beleeft hij al zoveel leuke dingen, hij popelt om te gaan. Maar zijn moeder is nog op zoek naar de feestmuts en de rode ballon. De ballon vindt ze redelijk snel, maar waar is nu toch die muts?


Terwijl Fabian bedenkt dat er olifanten rond zullen lopen in de functie van auto: een brandweerolifant, een taxi-olifant, en terwijl hij fantaseert over een enorme taart die groot genoeg is voor alle feestvierders zoekt zijn moeder door. De kamer staat op zijn kop!
Als eindelijk zijn moeder de muts heeft gevonden, heeft Fabian lollybomen gefantaseerd, en zebrapaden met slagroomstrepen.
Maar nu kunnen ze dan eindelijk naar buiten gaan. Wat is het druk op straat!
En tot moeders grote schrik en Fabians grote vreugde zijn er echt olifanten... enne...


Leuk verhaal, zeer fraai getekend, mooie kleuren, dit boek is een feest!

Marit Törnqvist (Uppsala, 1964) won vele Zweedse prijzen en in Nederland kreeg ze haar eerste Zilveren Griffel voor Een klein verhaal over Liefde in 1996.
In 2006 won ze een Gouden Penseel voor Pikkuhenki, geschreven door Toon Tellegen.
In januari 2013 verscheen bij uitgeverij Querido haar meest recente prentenboek, "Groter dan een droom", dat ze maakte met de Vlaamse auteur Jef Aerts.


ISBN  978905965254 | hardcover | 171 pagina’s| CPNB Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek | oktober 2014
Leeftijd vanaf 2 jaar.

© Marjo, 30 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER