Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Lida Dijkstra

http://www.lidadijkstra.nl

http://www.mark-janssen.nl

http://www.noellesmit.nl

 

Willemijn wil een superboom
illustraties: Noëlle Smit
tekst: Lida Dijkstra


In dit mooie kerstboekje lezen we hoe muisje Willemijn het bos in gaat om een mooie kerstboom voor haar moeder uit te zoeken. Die vieze nepboom die mama elk jaar opzet vindt ze maar niets.

Ze vond een echte superboom.
Die nam ze mee naar huis!
Ze zwoegde hard. de poes hielp mee.
Toen lag de kerstboom op haar slee.

Maar onderweg komt ze allemaal zielige dieren tegen en telkens geeft ze hen een stukje van haar boom. Arme Willemijn. Als ze thuiskomt is er niet veel meer van haar boom over dan een kale stam met een paar takjes eraan. Maar als Willemijns moeder dan toch maar de plastic boom wil opzetten gaat de bel... Al haar nieuwe vriendjes staan op de stoep. En zo krijgt Willemijn toch haar superdroomboom!
Zo blijkt maar weer: Wie goed doet, goed ontmoet.

Lief verhaaltje in een mooi gebonden boekje met grappige, gekleurde afbeeldingen van Noëlle Smit.
Een mini-kerstuitgave voor een miniprijsje.


ISBN 9789025761356 | Hardcover | 20 pagina's | uitgeverij Gottmer | november 2015
afmeting 14 x 14 cm | 4e deeltje uit de Willemijn serie | Leeftijd 3+

© Dettie, 7 december 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

de Moedhoed
illustraties: Mark Janssen
tekst: Lida Dijkstra


Mees is overal een beetje bang voor. Hij vindt die grote harige hond die zo hard blaft best eng. En uit dat ene gebouw komen van die rare geluiden, net marcherende soldaten. En die rare strepen die in het donker naar binnen schijnen, zijn dat geen lichten van vliegende schotels? En ligt er onder zijn bed geen krokodil te snurken? 
Als opa vraagt waarom Mees zo benauwd kijkt, vertelt hij aan opa over de hond en de geluiden en het rare licht en, en, en...
Lieve opa weet er gelukkig raad op. Mees heeft een Moedhoed nodig! Ze gaan gelijk aan de slag en vouwen samen een prachtige Moedhoed. En het helpt! Nu durft Mees in het gebouw te kijken want hij heeft toch zijn Moedhoed op. Nu hij ziet waar het geluid vandaan komt, blijkt dat het helemaal niet eng is! Ook durft hij dankzij de Moedhoed naast de hond te gaan zitten en de hond is heel lief. En die rare lichten? Ze zijn juist heel mooi!
Maar nu die krokodil onder zijn bed nog...


Een lief verhaaltje over een klein jongetje dat veel last van zijn fantasie heeft, bij alles verzint hij iets engs en wordt hij bang. Dankzij zijn Moedhoed durft hij te gaan kijken wat alles nu in werkelijkheid is, en het blijken helemaal geen enge dingen te zijn! Die griezelige marcherende soldaten bijvoorbeeld zijn gewoon kinderen die een heel leuke dans oefenen! En zo blijkt dat alles iets heel normaal of juist heel mooi is.
Je gunt elk kind zo'n fijne Moedhoed!


Op de afbeeldingen heeft Mees een lekkere ronde jongenssnoet, je zou hem zo willen knuffelen. Ondanks zijn gegriezel is hij toch heel speels en vrolijk om te zien. Gewoon een grappig  jochie.
De kleurige illustraties passen prima bij het verhaal en het is leuk zoals aanvankelijk de enge gedachten versus de werkelijkheid weergeven worden. De hond is bijvoorbeeld groot op het 'griezelplaatje' maar als Mees niet bang meer is, is de hond ook een stuk kleiner. Ook om de werkelijkheid rond de 'marcherende soldaten' moet je glimlachen omdat de oplossing zo'n verrassende vondst is. De dansende opa is helemaal geweldig om te zien. Maar die krokodil... die is het allerleukste!


Kortom, prima (voorlees)boek waar kinderen die een beetje bang zijn zeker wat aan hebben want lang niet alles is zo eng als het in hun fantasie lijkt.
(En zijn ze toch nog een beetje bang dan is er een oplossing want achterin het boek staat precies hoe ze de Moedhoed kunnen maken!)


ISBN 9789049926427 Hardcover 32 pagina's Uitgeverij Moon februari 2013
Formaat: 21,2x27,9 cm Leeftijd 3+

© Dettie, 7 maart 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER