Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Marloes Kemming

https://lisavanwinsen.nl

 

Ik kom je redden!
Een koninklijk omkeerboek
Illustraties: Lisa van Winsen
Tekst: Marloes Kemming


De vraag rijst: hoe ga je dit boek lezen? Is het het lot dat bepaalt aan welke kant je begint? Of kies je bewust voor de prins of de prinses?


Ondergetekende kiest de prinses. Vanwege het meisje? Nou eigenlijk vanwege de draak. Op de omslag (zonder die barcode op de achterkant zou je niet kunnen zien wat de voorkant is!) staat een heldhaftig kijkende jongedame met achter haar een dreigende draak. Ze zwaait wel met haar zwaard, maar staat met haar rug naar het gevaar.
Aan die onvoorzichtigheid maakt de prins – aan de andere kant – zich ook schuldig. 1-1 dus.


Maar gaat het hier wel om een concurrentiestrijd tussen een jongen en een meisje?
Welnee, ze zijn juist heel moedig, Ze zien dat iemand in gevaar is en gaan er op af om te helpen! Ze zijn voor de duivel niet bang, deze twee helden! Laat staan voor een draak of een enge tovenaar! Ze gaan zonder nadenken op weg voor een reddingsactie, waarbij allerlei gevaren op hun pad komen. Kunnen ze die overwinnen?


Prinses Pernille beleeft een hachelijk avontuur met een draak en een angstaanjagende heks, terwijl Prins Pepijn moet afrekenen met een enorme trol en de witte tovenaar.


De twee verhalen vormen een spiegelbeeld, heel leuk gevonden!
Een kind kan steeds vergelijken. Grappig is het vliegende konijntje dat met Prinses Pernille meegaat. Zou de prins ook gezelschap hebben?
Hoe gaan de twee met de gevaren om? Hoe komt de prins langs de trol? Waar kiezen ze voor: hoe gaan ze het gevaar trotseren? Denken ze na of gebruiken ze meteen geweld?


In de verhalen zijn veel overeenkomsten, maar in er is ook oog voor verschil.
Dat is erg leuk: het is hetzelfde verhaal maar toch ook weer heel anders!


De kleurrijke tekeningen van Lisa van Winden vormen bladvullende achtergronden voor de tekst en vullen het verhaal mooi aan. De gezichtsuitdrukkingen worden heel sprekend weergegeven en er zijn veel details om naar te kijken.


Een interactief boek, dat uitnodigt om te zoeken, bladeren en draaien. En veel kijken!
Een heel mooi uitgevoerd boek met een bijzondere vertelling!


ISBN 9789048849635 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Moon | februari 2020
Leeftijd vanaf 3 jaar

© Marjo, 19 februari 2020

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER