Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Jon Agee

https://www.jonagee.com

 

Leeuwenlessen
Jon Agee

Als je nog niet overtuigd bent door de afbeelding op de omslag, dan zie je het wel meteen als je het boek opendoet: net als op de buitenkant zie je een grote leeuw en een kleine leeuw, in een bepaalde houding staan.
Wat ze doen? Dat is de titel van dit boek: leeuwenlessen.


De kleine leeuw is eigenlijk een jongen. Hij wil net zo slim en sterk worden als een leeuw, dus wil hij zijn leeuwendiploma halen.
Als je iets nog niet kunt moet je het leren. Dat is niet altijd even makkelijk, dat ontdekt onze hoofdpersoon al snel. Het begint al met de leraar: dat is een echte leeuw, en die is streng...


De eerste les: de Opwaartse Leeuw; de Neerkijkende Leeuw, de vliegende Leeuw, en nog meer van dat soort dingen. (ha! Yoga!)
Je ziet wel aan het gezicht van de jongen dat het niet meevalt!
En de volgende lessen zijn nog moeilijker: hoe laat je zien dat je een woeste leeuw bent? En hoe moet dat: hard brullen?
De jongen doet zijn best, maar het lukt niet echt. Tenminste, dat vindt de leeuw.
Totdat…


Een fijn voorleesboek, voor kinderen die zelf de lessen wel willen doen. Eens kijken of het jou misschien beter lukt om een echte leeuw te worden!
Dat leren ze misschien wel, maar er is een veel belangrijkere les te leren!
De tekeningen zijn eenvoudig, maar duidelijk, vooral ook de gelaatsuitdrukkingen.


Jon Agee (1960, Nyack, New York) is kinderboekenschrijver en illustrator. Sinds 1981 heeft hij meer dan 31 boeken gepubliceerd, waaronder De muur in het midden van het boek (2019), In het huis van de griezels (1998) en The Toy Box (1989).


ISBN  9789492986641 | Hardcover | 40 pagina’s | Uitgeverij Boycott | september 2023
Vertaald uit het Engels door Nicolette Hoekmeijer | Leeftijd vanaf 3 jaar

© Marjo, 21 april  2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER