Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Els Vlieger

http://www.elsvlieger.be

 

Hooggeëerd Publiek!
Els Vlieger


Els Vlieger heet de kinderen welkom in het circus van haar dromen. Daarin zie je allemaal dieren optreden die je haast nooit in een echt circus ziet, maar in je dromen kan alles natuurlijk.
Zo zie je drie schaapjes die een toren maken, maar het onderste schaapje heeft het moeilijk , 'Dit houd ik niet lang vo-o-ol!' blaat hij.  En ook de negen pinguïns kunnen een heel mooie toren bouwen. De laatste pinguïn moet zelfs via een trapje naar boven klimmen.
Helemaal leuk in de droom zijn de zeven marmotten die allemaal een muziekinstrument bespelen. Ze hebben een gek hoedje op of een knalrode gebreide muts of een hip jasje aan met retrofiguurtjes.
En wat te denken van vijf mooie roze biggetjes die op een eenwieler door de piste rijden. Ze hebben allemaal een ander hoedje op.
Het kleine wolfje danst op een koord en de directeur rijdt rond in een autobus met wel tien leeuwen! Een leeuw heeft zelfs rolschaatsen aan!
En dan vertelt Els Vlieger:

Nu is de show afgelopen,
alle dieren zijn geteld.
Nog één keer staan ze allemaal
in de piste op het veld.


En dan zie je 1 wolfje, 2 beren, 3 schaapjes, 4 dassen, 5 biggetjes, 6 nijlpaarden, 7 marmotten, 8 ringstaartmaki's, 9 pinguïns en 10 leeuwen die allemaal toegejuicht worden door het... hooggeëerd publiek!


Een grappig boek waarin een kind van één tot tien leert tellen. Elke keer zie je een paar dieren die een circusact uitvoeren, daarbij staat een vierregelig rijmpje.  Het leuke is dat er naast de 'gewone' circusdieren ook nijlpaarden, pinguïns en dassen optreden. De nijlpaarden maken bijvoorbeeld vanaf een duikplank een bommetje in het bad. Dat zal een enorme golf geven!
De afbeeldingen zijn gemaakt in o.a. collagetechniek, de dieren zijn eerst getekend en geschilderd en dan uitgeknipt. De achtergrond lijkt geschilderd. Er zijn al een flink aantal telboeken uitgegeven, het ene is mooier en aantrekkelijker dan de ander.
Dit telboeken geef ik een dikke acht omdat het mooi verzorgd, duidelijk en vrij origineel is.


Zie ook het inkijkexemplaar (naar beneden scrollen)


ISBN 9051163001 Hardcover, 32 pagina's De Vier Windstreken februari 2013
formaat: 21,5 x 28,7 cm Leeftijd vanaf 3 jaar

© Dettie, 11 maart 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER