Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Theo Olthuis & Jenny Bakker

http://www.theo-olthuis.nl

http://www.jennybakker.nl

 

Heksje Trees heeft hoogtevrees
illustraties: Jenny Bakker
tekst : Theo Olthuis


Arme heksje Trees vond het maar griezelig als ze op haar bezemsteel zat. Hij ging zo hard en zo hoog. Heksje Trees had last van hoogtevrees. Eigenlijk wilde ze helemaal niet meer vliegen. Maar hoe moest ze dan haar boodschappen doen? Van pilletjes slikken werd ze niet minder bang. Gelukkig bedenkt ze een heel goede oplossing en is ze weer helemaal blij.


Zoals altijd bij de boeken van Clavis is het weer een mooi verzorgde, stevige uitgave. Kinderhandjes krijgen het boek niet snel kapot. De kaft (hardcover) heeft een warm gekleurde afbeelding. De tekst is in eenvoudige taal en heeft korte zinnen. Het blijft altijd knap hoe een schrijver toch een leuk en boeiend verhaaltje kan neerzetten met zo weinig woorden. De zinnen zijn op rijm en hebben een prettige cadans.


De illustraties zijn schitterend en verspreid over twee bladzijden. Op elke illustratie komen het heksje, een muisje en een poes voor. Grappig is dat op de illustraties ook de belevenissen van deze dieren wordt weergegeven. De ene keer geeft het muisje pillen aan het heksje de andere keer kan de poes nog net de voet van heksje vasthouden zodat hij niet van de bezem valt.
Leuk boekje om uit voor te lezen en samen de plaatjes, waar veel op te ontdekken valt, te bekijken.


ISBN 978 90 448 0896 4 Hardcover 32 pagina's | Uitgeverij Clavis | november 2008 | Leeftijd: vanaf 3 jaar

© Dettie, november 2008

Reageren? Klik hier!