Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Nick Harris

http://nickillus.com

 

Waar is de ridder?
Nick Harris


Altijd als Joris bij zijn opa komt, is die net bezig aan een
fantastisch nieuw bouwwerk. Hij maakte al ooit een boot,
en de keer erop een luchtballon. Vandaag staat er een
bijzonder vliegtuig in de tuin.


Zo begint het avontuur van Joris. Voor hij het weet zit hij met opa in dat vliegtuig, op zoek naar ridders! Opa had namelijk in de krant gelezen dat ergens in een land ver weg mogelijk nog ridders leven. Natuurlijk wil de ondernemende opa van Joris dat zelf bekijken want hij gelooft niets van dat verhaal. Ze landen bij een kasteel en gaan op onderzoek uit. Geen ridder te zien!
Maar toch denk Joris steeds wat te horen... en hoe kan het dat de ophaalbrug naar beneden komt? En waarom hoort hij gehijg en wapengekletter.
Opa heeft overal een verklaring voor, de brug is oud en roestig, dat gehijg verbeeldt Joris zich maar en opa laat zien dat er echt geen ridder in het harnas zit, en dat wapengekletter? Dat zijn de rammelende sleutels van opa...
Maar klopt het wel wat opa zegt?


Joris en zijn opa lijken zo uit een Charles Dickens verhaal gestapt te zijn qua kleding en er is zelfs een echte Engelse basset hound die mee mag met de twee avonturiers. Het vliegtuig is een prachtig zelfgemaakt exemplaar met koperen propellers en fietsbanden en -pendalen.
Het grappige is dat opa en Joris geen enkele ridder zien terwijl het op de afbeelding barst van de ridders, alleen weten die zich goed schuil te houden. Wij kunnen al die verstopte ridders - het zijn er meer dan 100! - zoeken en gelukkig krijgen we een beetje hulp want we kunnen ze ook voelen! Alle ridders zijn namelijk in reliëf weergeven en dan nog is het soms moeilijk om ze allemaal te vinden, want dat is toch een wolk? Of toch niet?
Een erg mooi verzorgd boek met schitterende gekleurde afbeeldingen. Kinderen zullen èn het verhaal èn het zoeken geweldig vinden.


ISBN 9789026136054 Hardcover 28 pagina's Uitgeverij De Fontein 11 maart 2014
Formaat 26,1 x 26,1 cm Leeftijd vanaf 3 jaar

© Dettie 6 maart 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER