Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Mark Sperring

Belle & Boo
Vrienden maken alles leuker

illustraties: Mandy Sutcliffe
tekst: Mark Sperring


Het regent, en dan ga je je al snel vervelen. Boo heeft daar ook last van. Maar zo gauw Belle bij Boo komt spelen dan is de verveling gelijk weg en samen verzinnen ze hun eigen bijzondere kinderwereldje. We kennen dat wereldje allemáál wel. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, dat er is ineens een stoer jongetje je op de bon slingert want hij is politieman, of dat een meisje in een mooie jurk je vertelt dat ze een prinsesje is. Ze gaan dan helemaal op in hun rol. Geweldig om te zien.
In dit boek gaat het niet anders.

© Belle & Boo Mandy Sutcliffe


We zien Belle en Boo fantaseren dat ze samen met andere kinderen lekker over de golven zeilen. Even later gaan ze met zijn allen diepzeeduiken en daar op de bodem van de zee vinden ze de prachtigste schatten en ontmoeten ze jongens- en meisjes zeemeerminnen die mooie muziek maken. De zeepaardjes en vissen zwemmen vrolijk om hen heen.


Als je dát kunt verzinnen dan ben je even later natuurlijk gewoon aan het springen op de wolken en zelfs een sprookjesbos komt voorbij met allemaal bekende sprookjesfiguren. - Hoe langer je zoekt hoe meer je ziet; Roodkapje, de drie biggetjes, het lelijke eendje en nog veel meer. - Boo en Belle temmen zelfs een draak! Want alles kan in fantasieland.

© Belle & Boo Mandy Sutcliffe


Aan het eind van de dag hebben ze de meest wonderlijke avonturen meegemaakt want dat kan als je zulke goede vrienden bent. Vrienden maken gewoon alles leuker!


De Belle en Boo boeken zijn razend populair en dat heeft tot gevolg dat er inmiddels een Belle en Boo bestek is evenals een Belle & Boo serviesje, een Belle & Boo spaarpot etc. Er is zelfs een Belle en Boo kledinglijn voor meisjes. Die populariteit is ook wel te begrijpen want de boeken van Belle en Boo hebben een hoog schattigheidsgehalte. De afbeeldingen hebben een Rie Cramer-achtige uitstraling en ze zijn sfeervol en gemoedelijk. Door alle avonturen die Belle en Boo meemaken, zijn de afbeeldingen wel steeds heel verrassend en er valt heel veel op te zien. Zij vormen in feite zelf al het verhaal.


De tekst voor dit vijfde prentenboek over Belle en Boo is net als Bedtijd voor Boo geschreven door Mark Sperring (Zie ook Hoeveel nachtjes tot Kerstmis) in plaats van Gillian Shields, die de eerste drie boekjes schreef. Veel tekst is er echter niet en de zinnetjes dienen eerder ter ondersteuning van de afbeeldingen dan omgekeerd, maar het is precies genoeg zo. 


Opnieuw een gezellig boekje over het leuke meisje Belle en haar konijnenvriendje Boo.


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051166361 | Hardcover | 32 Pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | maart 2018
Afmeting: 24 x 24 cm. | Nederlandse tekst Eline Markus | Leeftijd 3+

© Dettie, 10 december 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER