Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Li Lefébure

https://www.lilefebure.nl

 

Monster Mo is boos!
Illustraties: Stefani Buijsman
Tekst: Li Lefébure


Dit is Mo!
Mo is een vrolijke,
lieve jongen.
Maar af en toe verandert hij
in een klein
lekker dwars monstertje.


Iedereen heeft wel eens zo'n dag dat je niet wil praten, niets leuk vindt, eigenlijk gewoon helemaal niets wil. En dan moet ook niemand tegen je zeuren want dan word je gewoon ontzettend boos!


Mo heeft dus zo'n dag. NEE Hij wil niet knuffelen, NEE hij wil niet dansen en al helemaal niet gekieteld worden. Mama moet hem gewoon met rust laten! Wat ze ook voorstelt Mo zegt gewoon NEE!! Mo is boos! Op alles en iedereen!
We zien mama vreselijk haar best doen om Mo weer te laten lachen, ze wil zelfs samen koekjes bakken! Maar Mo zegt steeds keihard NEE! En dan vindt mama het wel genoeg. Dan zoekt Mo het zelf maar uit.
Maar als er geen mama in de buurt is om tegen te chagrijnen is er niets meer aan...


De boosheid van Mo spat ook van de eenvoudige maar rake tekeningen af. Zelfs de kat rent op gegeven moment gauw weg als Mo weer eens heel hard vanuit zijn tenen NEE roept. Het is te zien dat Mo écht heel erg superboos is. Je voelt het bijna!


Voor papa's en mama's, opa's en oma's, juffen en meesters is het dan ook een heerlijk boek om uit voor te lezen. Het NEE van Mo kun je lekker hard roepen en het is gelijk ook zo herkenbaar voor kinderen. Ze zullen helemaal genieten van die koppige boosheid van Mo.
Het boek levert natuurlijk ook een mooie aanleiding om over boos zijn te praten want iedereen is wel eens boos. Gelukkig raakt Mo ook snel zijn boosheid weer kwijt en is mama weer helemaal geweldig. En ook dát hoort helemaal bij kinderen.
Ik geef het boek een dikke 9.


ISBN 9789044845570 | Hardcover | 27 pagina | Clavis | 21 februari 2022
Afmeting Leeftijd 3+

© Dettie, 11 maart 2022

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER