Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Susan Niessen & Anne-Marie Frisque

Het Grote Beren Winterboek
Tekst Susan Niessen
Illustraties Anne-Marie Frisque


Een hardkartonnen prentenboek in de vorm van een groot huis.
De buitenkant van het huis is versierd met glittertjes en door de ramen kun je zien wat alle beren aan het doen zijn. De ramen zijn 'open'. Als je de kaft openslaat zie je de uitgestanste vensters.
Binnenin de kaft wordt de berenfamilie voorgesteld, het zijn wel negen beren bij elkaar! En dan hebben ze ook nog een poes, een hond en een papegaai!


Het is bijna Kerstmis en het hele huis is prachtig versierd. Opa en oma zijn er en mama is druk aan het taart bakken voor Kerst, en de berenkinderen mogen koek bakken. Ook maken de beertjes mooie kerstversiering en gaan heerlijk buiten spelen want het heeft gesneeuwd!
En dan... is het Kerst en krijgen ze allemaal mooie kadootjes.


Deze verhaaltjes zijn al heel leuk om voor te lezen maar nóg leuker is dat er heel veel te zien is in het boek maar ook veel te doen is met het boek. In de tekst worden enkele woorden vervangen door kleine illustraties. Maar ook worden er vragen gesteld, bijv. wat heeft papa Beer in het kastje gestopt? Van het kastje kan je zelf de deurtjes openmaken om te kijken wat er in zit! En zo zijn heel veel tekeningen achter deurtjes, gordijntjes, in de oven en achter andere flapjes verstopt. Je kan zoeken naar Mimi de poes en waar is kleine Lotje?
Het is echt elke keer een verrassing wat je achter zo'n flapje ziet! Heel leuk boek! Kinderen zullen er helemaal gek van zijn denk ik zomaar.


ISBN   9789026125393, 12 hardkartonnen pagina's met flapjes, uitgeverij De Fontein oktober 2008
Oorspronkelijke titel: Es weihnachtet sehr bei Familie Bär vertaling Bette Westera
Vanaf ca. 3 jaar

Dettie, november 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER