Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Eva Montanari

https://www.evamontanari.com

 

Wat zegt de kleine krokodil in de speeltuin?
Eva Montanari


Dit voorleesverhaaltje voor de allerkleinsten draait om lekker naar het park gaan met opa en oma.
Onderweg laat oma hem snuf snuf ruiken aan een bloem en samen blazen ze pfffff alle pluisjes van de paardenbloem weg. Ook rent de kleine krokodil achter de duiven aan die flap flap wegvliegen.


Opa en oma gaan op een bankje zitten en ons kleine vriendje ziet... de draaimolen! Hij rent erop af maar tot zijn grote schrik is de draaimolen bezet.
En wat zegt de kleine krokodil dan? Wèèèh wèèèh.
Gelukkig is er een lieve eend die zijn plekje wel wil afstaan. Kwaaak zegt hij.
Het wordt een heerlijke dag vol plezier en fijne vriendjes, na afloop gaat onze kleine krokodil moe maar blij naar huis.


Het zal inmiddels duidelijk zijn dat het hele verhaaltje rond geluidjes draait. Elk dier in het boekje maakt wel een geluid. Soms is het een geluid zoals je verwacht van een dier, zoals ie-aaa of oehoe. Soms is het een geluid wat een dier maakt door te bewegen. Daar kun je je lekker op uitleven tijdens het voorlezen.


De tekst is wel heel summier, wat het wel makkelijk te begrijpen voor een klein kindje maakt, maar het verhaal zelf minder vloeiend laat verlopen.
Gelukkig kun je dankzij de fleurige potloodtekeningen er zelf een langer en gedetailleerder verhaal van maken, de afbeeldingen nodigen daar echt toe uit.
Lief boekje.


Eerder verscheen ook het boekje Wat zegt de kleine krokodil op de crèche? wat werd verkozen tot één van de tien beste prentenboeken van 2023 in de Prentenboek Top 10 voor de Nationale Voorleesdagen.

Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789025777562 | Hardcover met ronde hoeken | 34 pagina's | Gottmer | 22 februari 2023
Afmeting 16,4 x 23,8 cm | Vertaling J.H. Gever | Leeftijd vanaf 18 maanden

© Dettie, 26 februari 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER