Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

David Ezra Stein

http://www.davidezra.com

 

Pa en Julia
David Ezra Stein


"Mijn pa heeft grote, uitpuilende ogen, sterke poten en een hele brede bek."
Aan het woord is Julia, het kikkervisje. Ze is helemaal gek op haar vader, alles wat hij doet is geweldig. Maar papa breedbekkikker vindt alles wat zijn dochter doet ook super! 'Je zwemt geweldig' zegt hij en als ze groter is zegt hij 'je springt fantastisch'. Samen maakten ze de mooiste muziek. Kortom, Pa en Julia zijn blij met elkaar. Maar er is wel één ding dat Pa minder leuk vindt. Elke avond als ze gaan slapen springt Julia met een grote plons uit haar bed en kruipt ze lekker naast haar vader.

Eerst was Julia nog een klein kikkertje zonder poten dat nauwelijks last veroorzaakte als ze naast Pa kruipt maar nu ze eenmaal groter is en poten heeft, springt ze enthousiast in het rond. Ook haar bek is breder en groter geworden en kan ze, samen met Pa, kwaken als de beste. 's Nachts droomt ze echter ook nog eens heel levendig over al dat springen en zingen! Arme pa, je ziet hem steeds moeier worden met zo'n blije spring in het veld om hem heen. De kringen staan onder zijn ogen en het lelieblad waar ze op slapen zakt steeds verder het water in...


Op een dag is Pa het zat, hij is bekaf, als Julia naast hem ligt, kan hij niet slapen want Julia wiebelt en draait en schopt en kwaakt enorm in haar slaap. 'Ik kan niet meer!' roept hij wanhopig. Julia schrikt ervan. 'Dat wist ik niet', zegt ze. En ze wordt ook een beetje boos. 'Ik wil niet eens meer bij je slapen...' roept ze, 'je snurkt!' Ze krijgen bijna ruzie want hoe kan Pa nou snurken als hij niet kan slapen!
Die nacht slaapt Julia alleen op haar lelieblad, maar ze kan niet slapen... Pa wiebelt en draait en plonst en kwaakt...
'Wel verkikker me! Ik kan niet slapen!' roept hij! Wat nu? Gelukkig weet Julia dé oplossing!


De gekleurde illustraties zijn erg leuk. Zowel Pa als Julia hebben vrolijke snoeten en het enthousiasme over al de nieuwe dingen die Julia leert, spat van haar lijfje af. Je wordt er vanzelf vrolijk van.
Het leuke van dit grappige verhaal is dat je op de afbeeldingen naast het Pa en Julia verhaal ook de ontwikkeling van kikkervisje naar kikker ziet.
Echt een verhaal om, lekker knus tegen papa of mama aan, voorgelezen te krijgen.


ISBN 9789047707394 | Hardcover | 40 pagina's | Lemniscaat | september 2015
Afmeting 21,2 x 24,9 cm  | Vertaald door Jesse Goossens | Leeftijd 3+

© Dettie, 14 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER