Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Nathalie Choux

http://www.nathaliechoux.com

 

mijn schuifboekje
Babydieren
Nathalie Choux


Wat is er leuker voor een kind dan een boekje waarmee je ook iets kunt doen, zoals dit boekje. We zien het op de cover al ... Een koalabeertje met een klein beertje op haar rug. Zijn leuke kleine snoetje zien we maar voor de helft. Dankzij een schuif die je opzij kunt duwen, kunnen we het beertje helemaal zien. Prachtig voor een kleine uk natuurlijk.


Slaan we het boekje open dan zien we links allerlei jonge dieren afgebeeld met daaronder hun 'naam',  zoals puppy, lammetje, biggetje, zeehondje. De dieren staan per categorie ingedeeld, dus huisdieren bij elkaar en zo ook de boerderijdieren, dieren die op noord- of zuidpool voorkomen en wat meer exotische dieren zoals de olifant, giraffe en leeuw...

Op de rechterpagina zien we een moederdier. Zoals de mamapoes die een knotje wol voor haar pootjes heeft liggen. Maar... we kunnen 'spelen' met dat bolletje wol. Als we het schuifje uittrekken zien we namelijk dat een klein katje met die wol speelt.
Het fijne is dat in het schuifje een gat zit waar precies een kindervingertje in past. Zo kunnen ze lekker zelf alles uitproberen.


Bij elk moederdier staat ook een vraag, bijv. Wie komen uit de eieren van mama kip? En wat zien we als we het schuifje omhoog duwen? Dat de eieren openbreken en de kopjes van kuikentjes eruit piepen. Zelf vind ik de kleine kangoeroe die uit de buidel van mama tevoorschijn komt wel heel erg leuk.
Achterin het boekje staan alle jonge dieren nog een keer afgedrukt, als je die aanwijst kunnen kinderen je dan vertellen hoe ze heten, want dat hebben ze dankzij dit boekje geleerd.


De pagina's zijn van mooi dik karton, de schuifjes zijn ook stevig zodat ze niet snel kapot zullen gaan. Daar is duidelijk goed over nagedacht. Ook de watertest is gedaan, je kunt de pagina's goed met een doekje schoonmaken, dankzij een afwasbaar laagje, het boekje blijft mooi.
Prima boekje.


ISBN 9789044826760 | Hardcover met ronde hoeken | 10 pagina's | Uitgeverij Clavis | 9 november 2015
NUR 273 Afmeting 17,1 x 17 cm Leeftijd 1+

Dettie, 24 november 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER