Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Katie Abey

Wij dragen kleren
Katie Abey


Zoals de titel aan aangeeft draait het in dit boekje om de kleren die je draagt én alles wat daar bij hoort, zoals sokken en schoenen, een jas, een das, een hoed of een muts, een bril én een onderbroek!

En daar begint dit grappige kijk- en zoekboek mee. We zien veertig dieren in hun onderbroek... Zelfs de bij draagt een piepklein onderbroekje. En de teckel heeft natuurlijk een lange onderbroeoeoeoek aan, de giraf doet aan onderbroekenlol en heeft ze om zijn nek gedaan. De inktvis is slim, zij heeft in elke broekspijp 4 tentakels gedaan, lekker makkelijk! En de schildpad heeft zijn onderbroek gewoon op zijn schild gezet... De muis had beter de broek van de bij kunnen aantrekken want de zijne is véél te groot, maar ook dat kan leuk zijn want je kunt er dan wel verstoppertje in spelen hebben de kraai en duif ontdekt. Ondertussen moet je ook nog zoeken wie er op het toilet zit en welke dier onderbroeken draagt.


Bij de hoedenpagina is het ook gezellig druk. Nu dragen de dieren allemaal verschillende hoeden, variërend van een vakantiehoed, een kroon, een feesthoed tot een hele fruitmand, narrenmuts en een heuse sombrero.  Je mag een hoed kiezen (ik vind de hoed die gelijk een lamp is, het leukste) en er staan allemaal vragen bij, bijvoorbeeld 'Tel alle hoeden' of 'Welke hoed kun je opeten?'

  © Katie Abey © Katie Abey

(Halve) hoedenpagina                       (Halve)  jassenpagina 


De bladzijden waarop de dieren schoenen dragen is ook heel leuk. We zien een beer op mooie, rode hoge hakken. Een flamingo loopt rond op bananenschoenen,  de geit heeft zwemvliezen aan zijn poten, de poes loopt op teenslippers en de olifant loopt lekker rond te sloffen op zijn pantoffels en de regenworm heeft gewoon één schoen aan het eind van zijn regenwurmenlijfje. Ook hier staan weer allemaal vragen bij.

De pyjamapagina is heel gezellig om te zien. Veel dieren liggen lekker warm bij elkaar in een groot bed, de hond ligt hondsmoe op zijn kussen, het beertje heeft zijn hangmat opgezocht en het rendier ligt lekker onder zijn poezendekentje en wij mogen zoeken wie wel of geen pyjama aan heeft. De aap roept al 'Ik niet, ik daag een onderbroek!'

En zo zijn er in dit boek 24 pagina's vol dieren te vinden die allemaal de leukste, gekste, mooiste, grappigste, geinigste, vermakelijkste kleren, broeken, brillen, dassen en jassen (en nog veel meer) dragen. En wij mogen lekker al de vragen beantwoorden en opzoeken die ze ons stellen.


ISBN 9789403207353 | Hardcover met ronde hoeken | 24 pagina's | Klavertje vier | september 2018
Afmeting 21,5 x 21 cm | Leeftijd 3+

© Dettie, 5 oktober 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER