Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Yvonne Hergane & Christiane Pieper

Eentje meer
illustraties: Christiane Pieper
tekst: Yvonne Hergane


Op een warme zomerdag staat het opblaasbare zwembadje gevuld met water buiten in het zonnetje, er zit nog niemand in. Nul kinderen dus maar daar plonst nummer één al het badje in en al snel volgt nummer twee zijn voorbeeld. En hup nummer drie komt er ook nog bij, maar dat kan het badje niet aan... badje stuk.
Nummer vier, die er ook net bij wilde komen, huilt mee met de andere drie kinderen.
Gelukkig verzinnen ze gauw andere spelletjes en dan hebben ze weer plezier. Ze hebben zoveel pret dat er steeds iemand mee wil doen, er komt steeds eentje meer bij, tot ze op het laatst met wel negen kinderen heerlijk moegespeeld buiten op het kleed in slaap vallen, maar dan... volgt nog een verrassing... weer eentje meer?


Een hardkartonnen boekje, met ronde hoeken, waarmee kinderen dankzij dit grappige verhaaltje kunnen leren tellen. Het is duidelijk dat de kinderen, allemaal lekker ondeugende jongetjes, enorm plezier hebben in wat ze doen, op het ongelukje met het badje na dan, de pret spat van de vrolijk gekleurde afbeeldingen af.
De korte tekst is op rijm en vertaald door Bette Westera, zij weet altijd als geen ander precies de juiste toon te treffen.
Dat het boekje is genomineerd voor de Deutsche Jugendliteratuurpreis 2013 geeft ook al aan dat het een bijzonder, erg leuk en mooi verzorgd boekje is. Aanrader!

ISBN 9789025755959 Hardcover 20 pagina's uitgeverij Gottmer februari 2014

© Dettie, 4 maart 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER