Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Anna Taube

https://www.guentherjakobs.de

 

De schetenwedstrijd
illustraties: Günther Jakobs
tekst: Anna Taube


Arne de beer heeft heerlijk gekookt en wel chili con carne. Maar van al die bonen worden de dieren nogal winderig en oeps... daar klinkt het eerste scheetje.
Rosa Roodborst wordt nóg roder dan ze al is. 'O, pardon hoor! roept ze verschrikt.
'Elk boontje geeft een  toontje', zegt de bijdehante Muis Mica maar tegelijk hij laat er per ongeluk ook eentje vliegen. 'Dat was toch veel beter dan die van Rosa!' roept de slimme muis daarop trots. En dát had hij nu net niet moeten zeggen...


De overige dieren zien dat als het startsein om ook even flink scheten te laten. Hoe groter het dier, hoe harder de scheet. En dan, op het laatst, is Don Arne de kok van de chili con carne zelf aan de beurt... Dat zal een knaller geven!


Op de gekleurde afbeeldingen zien we de dieren eerst een beetje gegeneerd en verschrikt kijken bij het eerste scheetje, maar daarna zijn ze de schaamte voorbij en zie je dat ze hun stinkende best doen om de klapper van het jaar te geven. Sommige dieren rennen soms alvast weg...!


Het leuke is, dat je de scheten ook kunt horen! Er zit namelijk een batterijtje in het boek - dat je aan en uit kunt zetten - en daardoor kun je op elke afbeelding het schetenknopje aantippen en hoppa daar is de scheet. Eén voordeel, de lucht zit er niet bij!


Natuurlijk gaan kinderen dit geweldig vinden, wat is er leuker dan over scheetjes te praten! Dat wordt vast een hoop gegiechel.
Leuk boekje.


Zie ook het luister en inkijkexemplaar


ISBN 9789051166804 | Hardcover met ronde hoeken | 10 pagina's | Uitgeverij De Vier Windstreken | november 2018
Vertaald door M.E. Ander | formaat: 16 x 16 cm | Leeftijd vanaf 1 jaar

© Dettie, 5 december 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER