Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Ingrid & Dieter Schubert

http://ingriddieterschubert.com

 

De paraplu
Ingrid & Dieter Schubert


Ingrid en Dieter Schubert staan garant voor schitterende afbeeldingen en in dit boek is dat ook alles wat je te zien krijgt, geen tekst dus, de prenten vertellen het verhaal.


Je ziet een grappig zwart hondje dat op een heel stormachtige dag een mooie rode paraplu vindt, hij pakt hem op en... je raadt het al... hij vliegt met paraplu en al de lucht in, het avontuur tegemoet. We zien hem zelfs over de mooie wollige wolken lopen en boven de prachtige savanne vliegen waar alle dieren verwonderd naar dat bijzondere ding in de lucht kijken. We zien het hondje zich verdedigen tegen de krokodillen en vriendjes worden met de olifanten. Hij beleeft in de enorme hoge golven veel plezier met allerlei bijzondere zeedieren.
Ook in het oerwoud vermaakt het hondje zich prima met de apen en later wordt hij onder gejuich van de zeehonden door een pelikaan afgezet op de noordpool.  Hij roetsjt lekker van de sneeuwhellingen zo de ijsberen voorbij en hup de lucht weer in... op weg naar huis.


Het wordt nu even zo simpel weergegeven maar op de afbeeldingen zelf is nog veel meer te beleven. In de erg mooie, warm gekleurde afbeeldingen laten Ingrid en Dieter Schubert de hele wereld voorbij komen. Elke afbeelding, verspreid over twee pagina's, heeft zijn eigen sfeer. Bij de prenten die zich in zee afspelen voel je bijna het water spatten, net zoals je bijna de zinderende hitte van de savanne voelt.
Je waant je op de Galapogos eilanden met zijn schildpadden en
Kortom, het is een prachtig bewaarboek om veel uit de kast te pakken en steeds opnieuw van alles te ontdekken op de mooie kunstwerkjes die deze prenten zijn.


ISBN 9789047702757 Hardcover 34 pagina's Uitgeverij Lemniscaat augustus 2010
Leeftijd 2+

© Dettie 30 juli 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER