Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Maria van Lieshout

http://www.mariavanlieshout.com

 

Hopper en Wilson
tekst en illustraties: Maria van Lieshout


Hopper en Wilson zijn dikke vrienden en doen alles samen.
Als ze op de steiger zitten en over de grote blauwe zee turen vraag Hopper aan Wilson: 'Hoe zou het aan het einde van de wereld zijn?' Ze fantaseren daarover. Volgens Wilson is er vast heel veel citroenlimonade, want dat is het lekkerste dat er is. Hopper denkt dat daar ook vast een trap naar de maan is, dan kan hij de maan aanraken! Maar hoe komen ze nu te weten of het écht zo is? Door er naar toe te reizen natuurlijk!
De twee vriendjes nemen afscheid van hun cactus en varen weg in hun bootje, ze nemen alleen hun rode ballon aan een rood touwtje mee. Die sleept hen voort over het water. Ze dromen over de maan en de heerlijke limonade. Maar dan... begint het enorm te stormen en als de zee weer rustig is, is Hopper weg!
Wilson zoekt Hopper overal, maar hij is echt nergens te vinden. Hij vraagt aan alle dieren die hij tegenkomt of ze Hopper gezien hebben maar nee hoor. Wilson vindt er in zijn eentje niets aan, was Hopper er maar weer. En dan ziet hij een vogel vliegen met een rood touwtje in zijn bek... Hij volgt de vogel en daar is Hopper! Ze zijn vreselijk blij dat ze elkaar weer gevonden hebben. Ze varen verder en eindelijk bereiken ze het einde van de wereld.  Hopper weet zeker dat hij daar de maan kan aanraken en Wilson ziet tot zijn grote vreugde allemaal citroenen én... hun cactus!


De twee vriendjes, de olifant Hopper en het muisje Wilson zijn twee aandoenlijke figuurtjes. Maria van Lieshout heeft in feite weinig nodig om heel aansprekende afbeeldingen te maken. De uitdrukkingen van de twee vriendjes spreken voor zich. De afbeeldingen zijn in mooie, zachte en warme kleuren weergegeven. Het verhaal is hartverwarmend. Kortom, het is een boek met een glimlach. 


Zie ook het inkijkexemplaar


ISBN 9789051162301 Mooi verzorgde hardcover | formaat: 26,2 x 26,2 cm | 40 pagina's| De Vier Windstreken maart 2012
Leeftijd: vanaf 3 jaar

© Dettie, 14 maart 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER