Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Mylo Freeman

http://www.mylofreeman.com

 

Zaza maakt vriendjes
Mylo Freeman


Zaza gaat voor het eerst naar de crèche. Zaza weet eigenlijk niet eens wat een 'kresj' is. mama vertelt dat het een plek is waar je fijn kunt spelen en nieuwe vriendjes kunt maken. Roosje, de lievelingsknuffel van Zaza mag mee.
Roosje vindt het wel een beetje eng maar Zaza vertelt haar dat ze niet bang hoeft te zijn. Ze stelt Roosje voor aan een andere knuffel en al snel spelen ze samen. Gelukkig voor Zaza zijn er ook leuke vriendjes voor haar op de crèche. Al gauw is zij ook aan het spelen.
Als Zaza weer thuis is vertelt ze aan alle knuffels hoe leuk haar eerste dag op de crèche was.

Mylo Freeman heeft al heel wat boeken over Zaza geschreven. Elke keer opnieuw weet ze met haar vrolijkheid in het verhaal en de afbeeldingen een aangename toon te treffen. Kenmerkend voor de boeken van Mylo Freeman is dat er altijd kinderen van allerlei nationaliteiten in voorkomen. Zo ook in dit boek.
De afbeeldingen zijn helder en warm van kleur.
Op elke tweede pagina staat een korte tekst in niet al te kleine letters. De pagina's zijn van stevig matglanzend papier.
Kortom, Mylo Freeman heeft weer een erg leuk boekje geschreven en geïllustreerd voor de allerkleinsten onder ons.


ISBN 9789044818550 Hardcover met ronde hoeken 18 pagina's Clavis 28 november 2012
Leeftijd 2+

© Dettie, 15 december 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Zaza speelt doktertje
Mylo FreemanZaza heeft een mooi dokterskoffertje en dat komt mooi uit want zien haar dierenknuffels er niet een beetje pips uit?  Zaza onderzoekt al haar knuffels heel goed, met de orenkijker kijkt ze in de oren van Roosje.  Heeft beertje Roos oorpijn? Zaza kijkt goed maar Roosjes oren zien er gelukkig goed uit. Mevrouw Bobjes hart klinkt ook uitstekend en de keel van Sjors de giraffe is mooi rose.
Pinkie krijgt een thermometer in zijn mond maar hij heeft geen koorts, alleen Mo heeft een schram op zijn hoofd. Hij krijgt een mooi pleister... Dat willen alle knuffeldieren wel!
Maar waar ze het beste van opknappen is een dikke kus van Zaza!


Lief boekje met harde kaft en afgeronde hoeken. Het verhaal is gedrukt op stevig papier/dun karton dat een klein beetje glimt.
Op de rechterpagina staan de illustraties en links staat de korte, duidelijke vierregelige tekst.
De afbeeldingen zijn in heldere kleuren gemaakt. Vooral Sjors de Giraffe is erg leuk met zijn lange lijf en  slungelbenen.


Het verhaaltje nodigt uit om kinderen te vertellen wat er mogelijk gedaan wordt als ze ziek worden. Er wordt dan in hun oren en keeltje gekeken en de temperatuur wordt opgenomen. Zo kunnen ze leren dat het helemaal niet eng is. Prima boekje.


ISBN 9789044812602 Hardcover 18 pagina's | Clavis | juli 2010
Vanaf 2 jaar

Dettie, 10 augustus 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Ieder meisje een prinses
Mylo Freeman


Een bijzonder boek, want je doet het niet open, van rechts naar links, zoals een gewoon boek maar je klapt het open van beneden naar boven. Een dwarsligger zogezegd.


Mylo Freeman heeft al diverse boeken geschreven en geïllustreerd over prinses Arabella. In dit boek borduurt Mylo Freeman verder op het onderwerp 'prinses zijn'.
Eerst stelt ze allerlei prinsessen aan je voor die elk uit een ander werelddeel komen, zoals de donkergekleurde prinses Naomi die van schildpadden houdt. Op haar kroontje zit een regenboog. Of de Japanse prinses Ushi die gek is op vissen, op haar kroontje zitten parels.
Zo wordt van allerlei prinsessen verteld wat hun lievelingsdier is en wat voor versiering ze op hun kroontje hebben.
Er blijft één kroontje over en die is voor... jou! Kijk maar in de spiegel die achterin het boek zit.


Een aardig boekje dat laat zien dat elk kind een prins of prinsesje is. De afbeeldingen zijn, zoals altijd in boeken van Mylo Freeman, vrolijk en speels.
Van de prinsesjes zie je alleen het gezicht met kroontje. Aanvankelijk zie je bij iedere prinses hetzelfde kroontje maar klap je via een flapje dat 'neutrale' kroontje weg dan zie je de kroon in de vorm en versiering die bij de desbetreffende prinses past.
Dit is een van de weinige keren dat ik niet echt enthousiast ben over een boek van Mylo Freeman. . Steeds wordt in vier regeltjes verteld wat het lievelingsdier is van de prinses en wat ze op haar kroontje heeft. Persoonlijk vind ik het een beetje saai, ik mis het sprankelende van de andere Mylo Freeman boeken
Maar... kinderen houden van herhaling is mij verteld en de illustraties zijn wel erg mooi en de flapjes en de spiegelpagina zullen kinderen zeker aanspreken.


ISBN: 9789044812688 | Hardcover | 32 pagina's met flapjes | Clavis B.V.B.A. | juli 2010
Leeftijd 3 +

© Dettie, 15 december 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Prinses Arabella vindt een ei


Een prinses Arabella boek voor de allerkleinsten en daarom zien we deze keer geen tekst maar alleen afbeeldingen op de grote, hardkartonnen pagina's.
Maar toch is er wel een verhaal.


Op een heerlijke lentedag is papa koning buiten golf aan het spelen en mama koningin probeert vlinders in haar netje te vangen. Prinses Arabella is natuurlijk ook buiten en daar vindt ze een ei. Het kan niet van een kip zijn daarvoor is het te groot. Ze vraagt aan alle dieren die ze tegenkomt of zij weten van welke vogel het ei kan zijn. Geen enkel dier weet het. Ook haar vriendje prins Mimoen en haar prinsessenvriendinnetjes weten het niet.
En dan breekt het ei open...


Op elke twee pagina's zie je natuurlijk prinses Arabella  afgbebeeld maar als vaste 'personages' zie je ook steeds dezelfde bedienden en hetzelfde konijntje, hondje, mol en vlinder. Daarnaast staan allerlei dieren afgebeeld waaraan de prinses het ei laat zien. De ene keer doet het land Afrikaans aan, de andere keer lijkt het meer op een prairie. Je ziet een giraf, olifant, wasbeertje en veel meer dieren maar ook vogels zoals de flamingo, een gier en de ooievaar en al deze dieren weten het antwoord niet.  Het is leuk dat de dieren toch redelijk in hun natuurlijke omgeving zijn weergegeven.
De afbeeldingen zijn heel warm van kleur, er is erg veel op te zien en bovendien zijn ze leerzaam.
Je kunt met de kleintjes de namen van de dieren oefenen of een verhaal verzinnen bij één steeds terugkerend dier zoals bijvoorbeeld het konijntje.
In feite kun je alle kanten op met de afbeeldingen, je kunt tellen hoeveel vogels in het boek staan of een verhaal over het ei zelf houden of een verhaal rond prinses Arabella en haar vader en moeder verzinnen. Gewoon de fantasie gebruiken en dan heb je honderd verhalen in één boek.


Het boek zelf en de pagina's zijn van erg stevig karton gemaakt, er moet heel wat gebeuren wil het kapot gaan. Een kind kan alles aanwijzen zonder door een bladzijde heen te prikken. Het karton is ook makkelijk schoon te maken.
Kortom, opnieuw een leuk boek van Mylo Freeman.


ISBN: 9789058386878 Hardcover 16 pagina's, Uitgeverij De Eenhoorn maart 2011
Vanaf 2 jaar

© Dettie, 15 april 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Prinses Arabella en prins Mimoen
tekst en illustraties Mylo Freeman


In het paleis om de hoek wonen nieuwe mensen en prinses Arabella is heel nieuwsgierig naar prins Mimoen. Hij heeft pikzwart haar en kan heel snel fietsen, hij lacht en zwaait naar de prinsessen. Maar prinses Ling vindt prinsen stom en prinses Sofie zegt dat prinsen anders zijn en Arabella vindt prinsen gewoon raar!
Maar... wat doet prinses Arabella de volgende dag? Ze gaat spelen bij Mimoen en ze vindt het heerlijk
En wat doen prinses Ling en prinses Sofie... die gaan ook ieder een dag bij de prins spelen... en ze vinden het heerlijk! Ze zijn eigenlijk heel erg verliefd op prins Mimoen, ze willen wel met hem trouwen. Maar prins Mimoen heeft al een grote liefde...


'Zo is er niets aan,' zegt prinses Sofie
'Ik ben niet meer verliefd,' pruilt prinses Ling
'Geen zoen voor prins Mimoen!' vindt prinses Arabella


Maar spelen doen ze nog wel!
Nog lang en gelukkig.


Mylo Freeman heeft meer boekjes gemaakt over prinsessen; Prinses Arabella is jarig, Prinses Arabella maakt kleuren, Prinses Arabella gaat naar school, De vlinders van prinses Ling en Ieder meisje een prinses.
Het bijzondere is dat het nu eens niet alleen blanke, blonde prinsesjes zijn maar de prinsesjes en prinsen zijn Japans of Chinees of Afrikaans of Turks of Marokkaans. Dat wordt niet specifiek gezegd maar is te zien op de afbeeldingen.
De afbeeldingen, zijn vrolijk gekleurd en fantasievol, vooral de afbeelding van prinses Sofie die bijna op de grond rolt van het lachen is erg leuk, je moet vanzelf meelachen. De prinsessen zijn lekkere meiden, de verliefdheid straalt van hun gezichten, evenals de teleurstelling. Vooral het boze gezicht van Arabella als ze hoort dat de prins al iemand heeft,  is schitterend.
Zeer prettig boek, ook om voor te lezen.


ISBN 9789058386007 Hardcover 32 pagina's uitgeverij De  Eenhoorn februari 2010
Leeftijd 3 +

© Dettie, mei 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

prinses
Arabella

maakt kleuren

tekst en illustraties: Mylo Freeman


Het boek begint al spannend, als je het openslaat zie je een heel groot gordijn waaruit  een slurf van een olifant steekt die een verfblik vasthoudt. Nog een bladzijde verder zie je een hondje met een alpinopetje op en een kwast in zijn bek voor een schildersezel staan. Op die ezel staat een doek met daarop een  bot geschilderd in allemaal mooie kleurtjes. Voor iedereen is nu wel duidelijk dat het verhaal iets met schilderen te maken moet hebben. En dat heeft het zeker!

Prinses Arabella wordt namelijk wakker in een knalroze nachtpon en een mooi geel kroontje op maar voor de rest is alles wit en grijs om haar heen. De stoel, het schilderij, de lamp alles is even saai. Ze roept haar lakeien (die mooie groene pakken aan hebben) en zegt tegen ze dat ze verf wil, in alle kleuren van de regenboog. Maar de lakeien komen terug met de verkeerde kleuren. Wat nu? Prinses Arabella denkt heel diep na.


'Mijn kaptafel moet roze,
maar hoe zal ik dat doen?
Wacht, ik doe het zo!


Ik pak een beetje rood van hier,
ik pak een beetje wit van daar.
Ik roer en spat
en mijn kleurtje is klaar.'


Prinses Arabella heeft zelf een kleur gemaakt! Roze!
Ze vindt het zo leuk dat ze een heleboel kleuren maakt en zo schildert ze haar hele kamer en haar meubels en haar speelgoed in de kleuren die zij mooi vindt. Maar klopt het allemaal wel? Het is toch een beetje raar... of niet?

Mooi en vrolijk boek.
De illustraties en korte teksten staan verspreid over twee pagina's. Elke kleur heeft zo haar eigen pagina's. Kinderen kunnen lezen hoe kleuren gemaakt worden door andere kleuren met elkaar te mengen. Achterin het boek zit een groot uitklapbaar vel stevig papier met daarop twee kronen en heel veel edelstenen getekend. Die kronen kun je uitknippen en daarna de kroon en de edelstenen inkleuren zodat je van jezelf ook een prins of prinses kunt maken!

 

ISBN 9789058385611 Hardcover 32 pagina's uitgeverij De  Eenhoorn september 2009
Leeftijd 3 +

© Dettie, december 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER