Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Mack

http://www.mackbooks.com

 

100 kusjes voor het slapengaan
Mack

Op de eerste tekstpagina van dit zacht aanvoelende boekje, stelt het gele Kuikentje zich voor en vertelt waar ze goed in is en dat is... kusjes geven! Daarom geeft ze elke avond alle dieren een nachtzoentje. En de kleine 'lezertjes' mogen met haar mee op pad.


Verwacht nu niet dat het kuikentje bij een boerderij woont en ze alleen het paard, de poes, het varken en de geit kusjes geeft... Die zijn er ook wel maar het eerste dier dat een nachtkusje krijgt van Kuikentje is... een krokodil! We zien hem eerst nog lekker in het water dobberen, maar dan roept Kuikentje hem, geeft een nachtkusje en daarna valt de krokodil  lekker in het gras in slaap. 
En zo vertelt Kuikentje aan iedereen die ze tegenkomt dat het bedtijd is. Ze geeft ze stuk voor stuk een nachtzoentje en alle dieren slapen daarna heerlijk.


Wat is daar nou leuk aan? kun je denken. Nou, heel veel! Want bij elk dier wordt iets verteld wat specifiek bij dat dier past. Zo lezen we bij de schildpad.


De schildpad heeft het zwaar.
Hij loopt al de hele dag met het schild op zijn rug.
Zo is het genoeg, hoor schildpad.


Leg je kopje maar neer
en doe je oogjes maar dicht.


Daarbij zien we op de linkerpagina de schildpad rondstappen en rechts ligt hij te slapen, met zijn lieve kopje op de grond. Kuikentje geeft hem een kusje.


De kikker springt met een plons in het water.
Het is bedtijd, kikkertje!

Natuurlijk krijg je een kusje.


De kikker en Kuikentje zitten alle twee op een lelieblad. We zien de kikker heel soezerig en dankbaar 'Kwa-ak' zeggen.
En zo zien we de olifant spatteren in het water, de eekhoorn nootjes knabbelen, de papegaai kwebbelen, de konijntjes spelen, de hond kluiven, de pinguïn van een ijsberg roetsjen enz. En allemaal krijgen ze een welterustenkusje van Kuikentje.


De afbeeldingen zelf zijn eenvoudig, de dieren zijn goed herkenbaar en met hun eigen karakteristieke vormen weergegeven.
Kortom, Mack heeft opnieuw een erg leuk en leerzaam boekje afgeleverd.


ISBN 9789044831566 | Zachte cover met ronde hoeken| 64 pagina's | Clavis | januari 2018
Afmeting 16,6 x 16,6 cm | Leeftijd 1+

© Dettie, 16 februari 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Nog eens, mama!
Mack


Het derde deeltje uit een serie kijkboekjes voor peuters, eerder werd al Papa, kijk eens wat ik kan! en Mama, kijk eens wat ik durf!, gemaakt door dezelfde tekenaar/schrijver, uitgegeven.
In de hardkartonnen boekjes zie je links een mooie kleurenfoto van een dier in zijn leefomgeving zoals bijvoorbeeld een aap, een ijsbeer, een bruine beer, een dolfijn of een papegaaiduiker. De omgeving loopt door op de rechterpagina en vormt zo de achtergrond van de getekende versie van het dier, deze keer met haar jong.
Elke keer vraagt mamadier om samen iets te doen, zoals bijvoorbeeld Mama-aap die vraagt: "Zullen we samen slingeren?" En dan... til je het flapje op en zie je daaronder mama en kind getekend, die samen heerlijk slingeren aan een liaan. "Nog eens mama!" Roept de kleine aap.
En zo zien we bij elkaar zeven moederdieren die hun jong vragen samen wat te doen, zoals bijv. springen, vliegen, spelen, douchen, knuffelen. Onder de flapjes zie je ze het ook daadwerkelijk doen. Ze hebben elke keer dolle pret en het kleintje roept steeds, "Nog eens mama!".
Het meest leuke vind ik de afbeelding waarop de getekende mama ijsbeer met haar jong van de ijsberg glijdt terwijl de gefotografeerde beer toekijkt. De tekening én het flapje zijn heel knap verwerkt in de foto.


ISBN 9789044819779 Hardcover met ronde hoeken, 18x 18 cm 16 pagina's Uitgeverij Clavis, oktober 2013


Hoger, papa!

Mack


In dezelfde vorm als Nog eens, mama! is het boekje Hoger, papa! gemaakt. Ook hier staan links foto's van dieren en rechts een getekende versie met flapjes. In dit boekje speelt echter papa beer met zijn jong. Deze keer zijn de spelletjes ietsje stoerder dan de spelletjes met mama.
Alleen de sterke papaleeuw is met zijn zoontje aan het rollebollen, voor de rest worden de kleintjes op de vraga van papa steeds in de lucht gegooid of gelanceerd vanaf een wip of omhoog gehouden op de neus van vader neushoorn.
Alle kleintjes vinden het helemaal geweldig en roepen allemaal: "Hoger, papa!"

In beide boekjes leren kinderen begrippen als hoog en laag kennen, maar ook diverse bewegingsvormen zoals vliegen, glijden, zweven, springen etc.
De flapjes leveren de extra attractie om deze boekjes keer op keer te pakken en te 'lezen'.
Opnieuw twee frisse, fraaie, mooi verzorgde boekjes voor de allerkleinsten.


ISBN 9789044819762 Hardcover met ronde hoeken, 18x 18 cm 16 pagina's Uitgeverij Clavis, oktober 2013
Vanaf ca. 18 maanden

© Dettie, 24 oktober 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!