Baby- en peuterboeken 0-3 jaar


Op een grote paddenstoel
Daar buiten loopt een schaap

bekende kinderliedjes
Mies van Hout


Mies van Hout is geen onbekende meer in illustratieland. Zij voorzag heel veel kinderboeken van de mooiste en leukste afbeeldingen, zoals Schatje en Scheetje, Bang Mannetje, De dwergjes van Tuil etc. Ze bracht ook haar eigen boeken uit zoals de bijzondere, fleurige serie Vrolijk, Verrassing en Vriendjes.


Ook Op een grote paddenstoel en Daar buiten loopt een schaap waren een groot succes. Vandaar dat zij nu, op veler verzoek, opnieuw zijn uitgegeven en hoe terecht is dat.
Het formaat is iets groter dan de vorige edities en zijn in een hardcover - gebonden - uitvoering uitgebracht. Daarnaast is de belettering wat moderner.
De afbeeldingen zijn wel hetzelfde gebleven en hoe fijn is dat.


De titels van de boeken geven al aan wat de inhoud zal zijn... traditionele peuterliedjes.
Het boekje Op een grote paddenstoel begint met het liedje "Ik zag twee beren broodje smeren" en eindigt met "Op een klein stationnetje 's morgens in de vroegte".
Je gaat gelijk meezingen want natuurlijk ken je deze liedjes, zoals bijna iedereen ze kent.
Bij het liedje van de twee broodjessmerende beren zie je een grote en kleine beer heerlijk picknicken in het bos. Veel dieren kijken of snoepen mee.
Grote beer strooit hagelslag op zijn brood, de kleine beer zit heerlijk te kliederen met de honing. Je zou er zo bij gaan zitten.

In het boekje Daar buiten loopt een schaap vind je het aloude knotsgekke liedje Ozewiezewoze wizewalla kristalla, Maar hoe beeld je zoiets uit? Nou laat dat maar aan Mies van Hout over. het wordt gewoon een gezellige bijenbijeenkomst... wiezewoze wies, wies, wies.
De afbeelding bij Slaap kindje, slaap is bijna hilarisch. Alle schapen slapen en zelfs de maan schijnt met zijn ogen dicht, maar het kindje... is klaarwakker!
Andere liedjes zijn Poesje mauw, Het regent, het regent de pannetjes worden nat, Rije, rije, rije in een wagentje, Klap eens in je handjes en nog meer overbekende liedjes.
Elk boekje bevat 12 kinderliedjes.


Beide boekjes zijn erg mooi verzorgd en hebben stevige pagina's met  afgeronde hoeken, zodat ook de allerkleinsten zichzelf geen pijn zullen doen als zij dit boekje in hun handjes hebben. Het is zeker dat deze boekjes opnieuw de weg naar veel kinderen zullen vinden.

Zie ook het Inkijkexemplaar Op een grote paddenstoel
Zie ook het Inkijkexemplaar Daar buiten loopt een schaap


Op een grote paddenstoel: ISBN 9789025776749 | Hardcover | NUR 271,275 | 28 pagina's | Gottmer | januari 2023
Daar buiten loopt een schaap: ISBN 9789025776756 | Hardcover | NUR 271,275 | 28 pagina's | Gottmer | januari 2023
Afmeting 22,6 x 18,4 cm | Leeftijd vanaf 18 maanden

© Dettie, 30 januari 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER