Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Prins Peuter heeft een nee-dag
Illustraties: Natascha Stenvert
Tekst: Marianne Busser en Ron Schröder


Wat zijn moeder ook voorstelt, of het nu gaat om wat eten, ergens mee spelen of iets buiten doen, Prins Peuter zegt op alles: NEE!
Hij heeft een NEE-dag, dat is heel duidelijk.


‘Als hij eenmaal in het paleis is
moet hij echt naar de wc
de koningin zegt: ga dan lieverd
maar hij roept echt heel hard: NEE!
dan niet hoor, zegt de koningin
plas dan maar in je broek
ze ploft gezellig op de bank
en pakt een prentenboek…’


Het is eigenlijk veel meer een verhaal over een zeer verstandige moeder. De koningin gaat nooit tegen haar zoontje in, hoe hard hij ook roept. Nee, hij wil niet spelen, hij wil geen mooie bloem, hij wil niet naar de zee, en hij wil niet zwemmen… Hij wil niets, maar kan hij dit volhouden? In dit verhaal in rijmvorm, zoals we die kennen van Marianne Busser en Ron Schröder, zal een peuter  zichzelf misschien wel herkennen. Of anders een ouder! De peuterpuberteit? Of gewoon met het verkeerde been uit bed? Het is waarschijnlijk wel een bekend iets voor wie een peuter heeft die ook wel eens een NEE-dag heeft.


Behalve het leuke verhaal zijn er ook de illustraties waarop veel te zien is. De tekeningen van Natascha Stenvert passen mooi bij de tekst. Zij heeft gewerkt  met poederachtige kleuren en ietwat wazige afbeeldingen.
Het geheel is een boek dat peuters vast heel vaak willen horen!


Marianne Busser (1958) en Ron Schröder (1958) hebben samen inmiddels ruim vierhonderd boeken en meer dan duizend liedjes gemaakt, waaronder De Winkeltjes en De sproeipoeper. Daarnaast hebben ze veel geschreven voor onderwijsmethoden, kindertijdschriften, en voor het televisieprogramma Sesamstraat. Op hun website kun je je aanmelden voor hun gezellige nieuwsbrief.


ISBN  9789048868827 | Hardcover | 32 pagina's | Uitgeverij Moon | mei 2023
Leeftijd vanaf 2 jaar | Afmeting 22.7 x 22.7 cm

© Marjo, 1 juni 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER