Baby- en peuterboeken 0-3 jaar

Het grote voorleesboek dat met je meegroeit
Grappige avonturen van kinderen van één, twee en drie
Tekst: Marianne Busser en Ron Schröder
Illustraties: Dagmar Stam


Ha feest!

Er staan taartjes op de tafel
er zijn pakjes – groot en klein
want er is er eentje jarig
maar wie zou dat kunnen zijn?


Nu zijn de verhaaltjes van Marianne Busser en Ron Schröder altijd al een feest om voor te lezen, nu dus dubbel. En natuurlijk kan je ook voorlezen als die verjaardag al weer lang vergeten is.


In de drie boeken Hoera ik ben 1! of 2! of 3! komen dezelfde kinderen terug, met precies die voorvallen die kinderen van die leeftijden kunnen meemaken. De streken die ze uithalen: een poes afstoffen; bereid om aan iedereen een kusje te geven, maar, eh, nee niet aan die meneer met een baardje! Over het ontdekken van de grote wereld, soms wel een beetje eng en spannend.
Over de familieleden natuurlijk, en hun speelgoed. Juist de dingen waar deze kleintjes dagelijks mee bezig zijn en van leren.


Laten we Roos eens volgen. In het eerste boek gaat ze met opa de eendjes voeren. Hm, brood is niet goed voor eenden! Misschien weet Roos dat al? De eendjes krijgen namelijk niets, maar het buikje van Roos zit vol! 
In Hoera, ik ben 2! Is Roos boos op beertje. Ze gooit hem in de modder. En dan is mama - een beetje - boos op Roos! Maar gelukkig mag Roos het weer goedmaken.
Als Roos drie jaar is kan ze al veel meer. Ze heeft een leuk idee: bloemen plukken voor mama! Het hele huis vol bloemen, dat is leuk! Eh... is dat zo?


Of Jan, die maakt ook van alles mee:
Jan krijgt mooie cadeautjes, maar eigenlijk vindt hij dat helemaal niet belangrijk: dat papier, dat is veel leuker, daar kan je leuke dingen mee doen! Wat moet hij met die trein?
In het tweede deel is Jan druk bezig met zijn blokken. Maar wat doet hij als de blokken allemaal op elkaar staan? Nou, kopjes uit mama's kast kan je ook heel goed stapelen, toch?
En onze Jan gaat vingerverven als hij drie is. Je kan wel raden wat er hier gebeurt!
Maar ja, domme mama, laat hem dat dan niet in z’n eentje doen!


En dan zijn er natuurlijk die altijd mooie illustraties van Dagmar Stam!


Welterusten, ga maar slapen
nog een allerlaatste zoen
morgen is er weer een dag
om leuke dingen te gaan doen!

ISBN 9789048860807 | Hardcover | 104 pagina's | Uitgeverij Moon | mei 2021
Illustraties en aankleding door Dagmar Stam | Leeftijd vanaf 3 jaar

© Marjo, 27 juni 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER